Hacksaw Ridge

Vazusem trailer-ul de cateva ori. Auzisem de aplauze in picioare la un festival cand a fost in premiera vazut. Vazusem ceva si din interviurile cu Mel Gibson si ma bucuram ca s-a intors ca regizor dupa 10 ani si ca o sa fie ceva bun.
Dar nimic din toate astea nu au facut sa fiu mai putin impresionat la ce am fost martor timp de 2 ore in cinema.
Sincer nu stiu cand a trecut timpul. Am trait pur si simplu aproape fiecare moment ; si nu imi este rusine sa spun, au fost cateva scene in care abia mi-am putut stapani lacrimile. Si nu sunt un tip emotiv... dar nu stiu. Poate pentru ca Desmond Doss mi-a adus aminte de un prieten bun din liceu si din timpul pregatirii in scoala militara, care a plecat dintre noi mult prea devreme. Poate pentru ca lucrez intr-un domeniu unde vad ce inseamna suferinta si de multe ori imi doresc sa fac mai mult. Sau pentru ca Mel e un regizor chiar desavarsit. Nu m-a batut in cap prea mult pe tema religiei si ca a aratat partea adevarata a razboiului. Nu cum sunt obisnuiti altii sa creada... ca este asemanator unui joc video; sau ca totul este in culori alb/negru, eroi vs inamici; cum arata unele filme

Asa cum Unbroken a avut un efect destul de puternic asupra, de m-a facut sa citesc apoi si cartea. La fel a facut si Hacksaw Ridge, pentru ca venind acasa am mai stat cateva ore pe internet sa citesc despre viata lui Desmond Doss.
De la mine: 9/10.

Daca nu am plictisit pe nimeni pana acum si vreti sa cititi un articol interesant:
Hacksaw Ridge vs the True Story of Desmond Doss, Medal of Honor

Urmatoarele filme pe lista: Arrival (sper sa fie reusit; din cate vad mai sus la colegi, are note bune), Snowden, Rogue One: A Star Wars Story