Multumesc pt raspunsuri tuturor:

- Espiritus, merci pt corectare, m-am grabit cand am facut postul si sincer n-am stat sa dezvolt prea mult dar o s-o fac aici

Ma joc de cand sunt un pici pe commodore si zx spectrum si am trecut prin toate platformele posibile ca si gamer. O buna perioada de timp (sa zic anii 90) am fost pc gamer inrait si ulterior pe la sfarsitul generatiei ps2/dreamcast m-am dat pe console yet again.
Legat de ce spuneai cu indies, sa stii ca am incercat o parte din ele si desi ca si concept si gameplay sunt fun, nu sunt complet realizate ca jocuri tocmai pt ca le lipseste un buget un pic mai mare. Trine mi-a placut mai mult si shovel knight a fost ok.

- eagle-eye, ai dreptate dar daca ma apuc sa colectionez pe 3ds ma omoara nevasta si moare ala mic de foame. M-a tentat unul la un moment dat dar cum jobul nu ma plimba prea tare nu prea are rost sa-mi iau acum.

- raducosmin, cred ca ymy a zis bine cu dificultatile diferite dar nu sunt de parere ca toate jocurile sa poata fi terminate de oricine, oricum. de-aia sunt mare fan Ninja Gaiden, pt ca si pe Ninja dog (easy) trebuie sa depui un efort si asta nu ca sa fi elitist dupa aia cu realizarea de a termina un joc dar pentru ca e mai fun sa termini ceva challenging decat sa zbori prin joc overpowered.

- ymy, cred ca unele open-worlduri realizeaza deplasarea mai bine, iar altele nu. Din perspectiva mea, alea care nu sunt majoritatea pe ps4 si vin si cu exemple: Infamous SS, Mordor, Watch Dogs ambele, Mad Max, Arkham Knight.
Unele au buba cu autosave-ul pe care o mentionai, dar unul din open-worldurile mele preferate (gta IV) se face vinovat de asta dar nu ma deranjeaza, pt ca imi da un motiv in plus sa fiu atent si sa fac misiunea. E o discutie mai lunga despre gta IV dar nu intru acum in detaliu pt ca stiu ca multora nu le place mai ales dupa gtaV.

- eneea, n-am de ce sa schimb platforma. pur si simplu nu ma mai joc pe ps4 pana cand oi prinde si eu ceva sa ma tenteze. pana atunci timp sa am ca backlogul ps2/3 ma asteapta.

Ca discutia sa mearga mai departe, o alta chestie care ma deprima e ca daca vreau sa rejoc un joc de pe gen. curenta ma las imediat. Poate nu merita sa dai 250 pe un action game de 10 ore si majoritatea prefera aparitiile AAA open-world unde "se justifica" sa dai mai multi bani, dar ca replay-value, cand ma gandesc cate mizerii nesimnificative tre' sa faci intr-un joc ca Dragon Age Inquisition sau Mordor ca sa-l termini prefer sa ma rejoc ceva mai scurt dar mai plin de actiune fara momente monotone sau explorare doar de dragul explorarii