Single post: Ghid de cumpărături - jocuri și DLC-uri pentru Xbox One
-
Junior Member
I-am batut pe idioti cu propriile lor unelte LOL! Am gasit cum se pot achizitiona alternativ gift carduri direct de la Microsoft pentru regiunile: US,UK,CA,FR si DE (o sa ma focusez pe US mai departe) la preturi 1:1 (adica, de exemplu, platesti 10 USD bani reali pentru un Xbox Gift Card de 10 USD). In plus, nu e nevoie de VPN sau de vreun alt truc.
In primul rand, exista un dezavantaj. In vreme ce pe microsoftstore.com se pot cumpara gift carduri americane cu exact suma dorita (gen 12 USD, 34 USD, 73 USD), locul pe care l-am gasit nu permite decat anumite sume predeterminate. Eu zic ca e mai bine decat nimic sau decat sa platesti mai mult decat valoarea gift cardului pe majoritatea celorlalte site-uri valabile noua. In plus, puteti da comanda de mai multe ori la gift carduri de valori mici a ajunge cat mai aproape de valoarea pe care doriti efectiv sa o consumati (gen pentru 30 USD luati 10 USD de 3 ori sau 15 USD de 2 ori).
Pentru US si CA puteti alege: 10, 15, 25, 50, 75 sau 100 USD/CAD.
Pentru UK puteti alege: 10, 15, 25 sau 50 GBP.
Pentru FR si DE puteti alege: 10, 15, 25, 30, 50 sau 75 EUR.
Ca sa nu o mai lungesc, site-ul magic este acesta: https://commerce.microsoft.com/gifting
Doar dati click pe un design, nu conteaza. Apoi alegeti suma dorita, selectati Email, la To: va scrieti numele (nu prea conteaza nici asta), la Recipient Email: va scrieti adresa proprie de email, unde va fi trimis codul (poate sa coincida cu adresa de email pe care o folositi la Paypal lol), la From: scrieti un nume diferit de cel de la To: (iarasi nu prea conteaza), la Message: puteti scrie orice baliverna (chiar ca nu conteza deloc), iar Delivery date-ul il lasati neschimbat (implicit este ziua curenta). Dati click pe Next.
In final, veti putea alege metoda de plata care va fi folosita dintre cele pe care le aveti inregistrate pe contul Microsoft in partea de sus-dreapta. Mie mi-a mers cu Paypal, asa ca cred ca va merge si direct cu un card. Verificati-va adresa de email din nou de la Recipient email, sa fie corect scrisa si tot ce mai e de facut e sa confirmati comanda.
Daca folositi Paypal pentru plata, se vor intampla urmatoarele:
- Primiti un email de la Paypal precum ca ati initiat o plata catre Microsoft, in momentul acesta suma respectiva e rezervata/blocata pe Paypal, insa nu trimisa concret.
- Dupa vreo 10 minute veti primi un email de la Microsoft care va multumeste ca le-ati dat bani, banii au fost trimis prin Paypal in acest moment
- In final, dupa inca vreo 2-3 minute veti primi gift cardul pe email-ul care l-ati scris la Recipient email cand a-ti dat comanda, care ar trebui sa fie propriul vostru email (verificati in Spam!!! acolo mi-a ajuns mie pe Gmail, din pacate).
Si aia e, voila. Va puteti uita la statutul comenzii aici: https://commerce.microsoft.com/gifting#state=history in caz ca apare vreo problema.
Am revendicat apoi codul fara probleme pe redeem.microsoft.com