@Espiritus multumesc !

@CrysMM Tu ai fost unul dintre norocosi, ai stiut cu ce se mananca, ai stiut ce cauti, unde sa cauti, ce sa faci si cum sa faci .
"In rest cascati bine ochii cand cumparati, nu le mai luati de pe raft, poate au stat acolo luni bune si au tras de ele toti reatrdatii care se plimba prin magazine fara rost. " Aici ai dreptate maxima, dar repet, mama mea - femeie in varsta de la tara- si fratele meu - avea 10 ani pe atunci- s-au lasat pe mana vanzatorului, stii ? Nu s-au dus in magazin pornind de la premisa ca vor fi luati de fraieri sau pacaliti .Incredere in calibrul magazinului si in bunavointa vanzatorului + necunostinte tehnice, cand dansul le-a recomandat laptopul expus spunand ca merita totii banii, e cel mai bun din bransa, e durabil, bun pentru teme si gaming ( ce-i trebuia lu' asta micu' ) ai mei l-au crezut .Nu li s-a adus la cunostiinta cum ca ar fi fost folosit, butonat si tras de el de catre toti retardatii, ci doar ca e ultima bucata si le-a recomandat o extragarantie care pana la urma nu a mai folosit la nimic : dupa 2 ani in care de 10+ ori cat l-am tot dus noi in garantie, a venit timpul extragarantiei, si ghici ce ? Raspunsul vanzatorului a fost " mmhhm, se vede ca in laptop s-a umblat...da, nu mai este acoperit de catre extragarantie " .Poi si cum sa-i dovedim noi ca NU au umblat in laptop altii decat baietii din service ? S-au saturat de noi, fratemiu si astazi are laptopul pe birou, strange praf, incearca sa ii mai dea drumul din cand in cand sperand ca s-a vindecat, evident, naivitate de copil.
Acelasi raspuns l-am primit si de la Protectia Consumatorului- ca nu avem cum dovedi ca nu am fi umblat noi in el.
Asemanatoare povestea prietenului tau cu a noastra.

Ne-am invatat minte oricum, ne-a costat 2200 de lei, timp pierdut si nervi mancati, dar ne-am invatat minte .
Eu una nu mai cumpar niciodata de acolo, si nici prietenii si rudele mele, ca niciunul nu are chef de intamplari din astea nefericite. Oricum, cu alte magazine online sau nu, nu am patit asa ceva niciodata, asa ca avem de unde sa alegem de acum incolo, nu-i problema. Ne stim si drepturile, ne stim si obligatiile, m-am tot uitat si pe alte forumuri, am vazut cum sta treaba in mare parte .