E, ok, sunt de acord, sistemul e de vină, asta o știm cu toții, dar fii atent la asta:
fac o comparație, hai să ne imaginăm toată situația ca pe un iceberg, vârful lui, cel deasupa apei, partea vizibilă, e ordonanța, sistemul e partea imensă de sub apă, care nu se vede... nu crezi că începi să distrugi de la vârf până să ajungi să distrugi tot icebergul? În vecii vecilor n-o să rezolvi tu direct ditamai problema - sistemul în cazul de față - dacă nu ataci fiecare hibă în parte, în fiecare domeniu cum ar veni, sănătate, educație, salarii, justiție etc. De aia fiecare trebuie să își facă treaba cum se cuvine. Poate pentru cei care ieșim în stradă treaba cu ordonanța a fost picătura aia care umple paharul. Acum aproximativ un an s-au încins spiritele cu Colectiv, lumea a ieșit în stradă (da, inclusiv eu). Știam pe cineva care a murit acolo, am ieșit să îmi exprim nemulțumirea față de sistemul corupt. Ai dreptate, asta fac și acum, doar că atac o parte vizibilă a problemei, după cum am scris.
De ce n-am voie să pun la îndoială și să contest legi pe care le dau unii pe care nu i-am votat? Cum adică? Legile alea mă guverneaza și pe mine, vreau, nu vreau. Aberant este sa zici ce ai afirmat tu legat de asta, no offence. Dacă șeful tău, sau un coleg, propune niște chestii la job, cu care poate nu ești de acord, o spui, e nemulțumirea ta, asta înseamnă comunicare. Asta face și strada zilele astea, comunică, așa cum știe. Deduc că ești plecat în altă țară; atunci cand te plângi de România, de sistem, că e de ***** te și apuci să faci ceva sau doar explici politică pe net? Noi așa simțim că facem ceva, alții nu fac nici asta. Să știi că de miercuri m-am interesat dacă nu putem face o petiție ceva împotriva ordonanței și când am priceput ca nu se poate face nimic, am ieșit sa fac "petiția" în stradă.
Nici eu n-am nimic cu tine, de fapt n-am nimic cu nimeni, respect orice opinie, oricum mi s-ar părea.