Quote Originally Posted by Dant3 View Post
Mi-am prins urechile in explicația de aici
E foarte tehnic, intr-adevar dar este pur si simplu descrierea protocolului standard de download de fisiere prin standard TCP. Practic, ce spune nenea ala acolo este ca, in primul rand PS4/pro isi limiteaza singur capacitatea de download (cel mai probabil ca sa prioritizeze gamingul online, chiar daca strica oarecum downloadul dar este posibil sa se foloseasca smercheria asta ca sa se si limiteze incarcarea serverelor de download) si ca practic, pe langa capacitatea redusa a pachetelor mai intervione si latenta retelei (timpul cat dureaza efectiv sa comunica PS4 cu serverul cu pricina). Altfel spus, desi se poate face mai rapida treaba, din considerente numai de SOny stiute, totul este limitat la ce vedem azi.

Poti analiza si tu treburile astea cu un software de monitorizare al pachetelor de retea, ceva in genul wireshark (https://www.wireshark.org/)

Quote Originally Posted by JohnConstantine View Post
Cum imi pot verifica vit reala de down pe ps4? (sa inteleg ca test network nu e relevant)
Pai dai un download la un joc si vezi la cat se stabilizeaza viteza (cantitate ramasa/timp estimat). In general viteza stabila e pe la 40mbps cu o retea buna, dar poate fluctua temporar in ambele directii.