Single post: Religii, ateism, argumente si contra-argumente
-
Senior Member
O sa fiu sincer si poate umpic prea dur dar din punctu meu de vedere o mare parte din "crestini" cam aproape a oricarei religi (nu is incluse totusi toate) is cei mai mari ipocriti (nu bag intotdeauna chiar pe toti in aceasi oala pot fii si exceptii). Vin cu tot felu de sfaturi citate etc te indeamna sa pasesti pe calea "dreapta" si ei le ignora complet in ziua de zii cu zii dar se bat cu pumnu in piept cat sunt de "crestini" (inclusiv preotii o parte din ei fiind cei mai vinovati de aceste lucruri). Parereriile mele sincere despre religie sunt urmatoarele:
2. Unul din motivele aparitiei religiei (parerea mea) este frica omului de moarte sau mai degraba frica ca odata cu moartea totul sa terminat motiv ptr care in fiecare religie este o continuitate dupa moarte intr-un fel sau altu.
3. Dorinta unei lumi drepte refuzul maselor de a crede ca raul poate invinge iar cand acesta sa dovedid destul de puternic in lumea "fizica" creem o lume imaginara numita iad unde ne imaginam ca insfarsit se va face dreptate.
3. Astfel se naste religia si cativa cu cap o prelucreaza atat de bine incat reuseste sa controleze masele folosinduse de dorintele lor si sincer religia a facut o treaba bunicica in departamentu ala.
Argument: multe din legi is bazate pe principii din biblie.