0% absorbtie din fondurile UE (FSE - Fondul Social European), din cele 4.7 miliarde de euro alocate Romaniei... Ar trebui sa crape de rusine conducatorii lui peste prajit... si in special PSD-ul asta care se da mare partid de stanga... partid care tot bate moneda pe combaterea saraciei si a creerii de noi locuri de munca, dar cand vine vorba de facut, habar n-au ce sa faca. Nu se pricep. Nu stiu, pur si simplu (sau nu vor)! Pana si bulgarii sunt departe de noi la absorbtie de bani din FSE - in tot acest timp, romanii nostrii de destepti ce sunt, se dau afara unii pe altii, dau vina pe Servicii, pe Fortele Oculte, s.a.m.d. O fi de vina DNA-ul sau SRI-ul ca de fraieri ce sunt n-au reusit sa traga nici macar un leu, dat moka de UE?... In fine, mi-e prea scarba ca sa mai spun ceva... mai ales cand ma gandesc ca re-incepe show-ul (ca o paranteza, oare cat de nesimtit sa fii sa iti dai demisia dintr-un Guvern, sa urli prin Presa cat de rahat e Guvernul asta si cum nu si-a indeplinit target-urile, dupa care sa vii si sa spui ca iti retragi emisia si vrei inapoi?!?).

Din cele 4,7 miliarde de euro alocate României din Fondul Social European, în exercițiul financiar 2014-2020, guvernanții au atras până acum 0,00%. Realitatea apare în statisticile europene, iar un avertisment a fost formulat și de vicepreședintele Consiliului Economic și Social Florian Marin. FSE este tocmai instrumentul prin care UE susține crearea de locuri de muncă, incluziunea socială și combaterea sărăciei. Iar din 2014 încoace, într-un singur an nu a fost PSD la guvernare.

„Oare România nu are nevoie de fonduri pentru reducerea sărăciei? Oare ruralul nostru, care se zbate în sărăcie, nu ar avea nevoie de aceste resurse?”, s-a întrebat oficialul CES.

Mai mult decât atât, riscăm o dezangajare de 6% din totalul alocării din politica de coeziune, care înseamnă aproximativ 1 miliard de euro. Deci, România pierde un miliard de euro din cauza faptului că nu este în stare să realizeze niște proiecte, proiecte care, în mare parte, sunt predefinite. Haideți să luăm acele trei faimoase spitale regionale. Resursele există în conturile României, trebuie doar să ne apucăm să dăm drumul la licitații”, a precizat vicepreședintele Consiliului Economic și Social.