Fa glitch-ul cu infinite exp si nu mai ai stres.

Razvan, Bloodborne e plin de greseli elementare de design, cam singurele lucruri bune sunt combat-ul si structura nivelelor (hartilor). Orice persoana obiectiva iti va spune acelasi lucru, si eu aveam asteptari mai mari de la joc si am trait exact ce simti tu acum. Iti pot spune ca pentru mine a mers din rau in mai rau pana la final, dar combatul il face chiar si asa mai bun decat multe alte AAA.

LE: Voi detalia putin greselile despre care vorbesc.

1. Nu exista checkpoint inainte de fiecare boss. Pot numara pe degetele de la mana unui ciung persoanele care chiar se distreaza cand alearga 2 minute printre inamici, ignorandu-i, ca sa ajunga sa incerce pentru a 20-a oara un boss fight.

2. Daca mori la un boss fight, nu iti recuperezi consumabilele folosite. Pot numara pe aceleasi degete persoanele care chiar se distreaza omorand 20 de inamici de nivel 1 pentru a farma potiuni de viata inainte de un boss fight.

3. Notiunea de grind intr-un single player este discutabila, dar in mare parte nu prea bine vazuta de catre game designeri, si cu un motiv. De multe ori am fost nevoit sa farmez diverse iteme pentru chalice dungeons si m-a plictisit teribil. Exp nu am farmat, ca aveam level 500 oricum. *trollface*
3'. Sistemul de exp nu isi are locul intr-un astfel de joc. Tot ce face e sa creasca artificial durata acestuia, niste upgrade-uri constante dupa bossi erau suficiente, si personajul ar trebui sa poata oricand alterna eficient intre diverse tipuri de arme si magii.
3''. Din moment ce sistemul de exp poate face jocul mai usor pentru cei care stau 10 ore sa faca grind, rezultatul final nu este altul decat un easy mode fortat. Multe jocuri au auzit de selectia explicita a dificultatii de cativa ani, si daca alegi easy din meniu nu stai 10 ore. E decizia mea cum vreau sa ma joc, nu vad de ce sa nu mi-o pot impune inca de la inceput.

4. Daca tot e musai sa farmam, ca asa se distraza japonezii workaholici, observam imediat ca nu exista optiunea de a reseta rapid inamicii intr-un nivel. Dupa ce omori ce aveai de omorat, trebuie sa te intorci la lampa, sa mergi in dream (avem un loading screen infernal aici), si dupa sa te teleportezi inapoi (cu alt loading screen). Wtf?

5. Putinele NPC-uri nu iti dau directii clare de deplasare. Pot spune ca iubesc jocurile fara GPS, si chiar imi pare rau ca nu apar mai multe, dar orientarea in Bloodborne e pur si simplu prost realizata. Imi vine in minte Gothic 2, vechi de 15 ani, in care dialogurile erau destul de clare incat sa poti ajunge in toate locatiile importante fara sa te pierzi prea mult pe drumuri.

6. Nu iti poti reseta build-ul personajului oricand, asta in conditia in care jocul nu face o treaba exemplara prezentandu-ti legatura dintre ce fiecare abilitate si modul in care aceasta iti va influenta stilul de joc.

???. Ce naiba este Insight si de unde stie un player care nu sta sa caute ghiduri pe net cum influenteaza asta jocul?

etc.

LE2: Cred ca mai bine ii faceam un review.