Single post: Gran Turismo Sport
-
Senior Member
Am jucat si eu două ore aseara, am facut cursele zilnice la cele 3 categorii si alte curse.
- Grafica este peste orice joc cu masini jucat de mine pana acum pe PS4 (Pro). Nota 10 plus.
- Sunetul este oribil (a se citi identic - poate 10% imbunatatit - fata de GT6) din punctul meu de vedere (mult sub PC2 sau AC).
- Handling-ul masinilor este ok, tipic GT6, te simti „acasa” imediat, e un control care permite sa mergi mai precis decat in PC2 sau AC, dar nu ai atatea efecte ale masinii (nu imi dau seama daca au schimbat ceva sau a ramas la fel ca in GT6)
- Force Feedback - aici le dau un minus, cel putin pentru beta asta, nu poti regla mai nimic la volan, doar doua potentiometre cu privire la forta volanului si la forta efectelor. Dupa ce am jucat AC in special si mai apoi, PC2, m-am obisnuit sa „simt” si suprafata de rulare (denivelari, diferente, etc) Aici simti doar bordurile daca treci peste ele si in rest masina. Nu percep nimic din traseu. Iti da o senzatie de masina japoneza directia, nepasatoare la calitatea asfaltului, artificiala, la polul opus fiind o directie de masina sport, care te informeaza tot timpul unde „calca” anvelopa. Un alt minus pe care il retrag daca ma indruma cineva - nu am putut folosi schimbatorul in H si ambreiajul, doar padelele.
Pentru un feeling acceptabil am lasat pe 1 primul slider, iar al doilea l-am pus pe 5. (T300)
- partea de online e un mare plus, poti customiza multe lucruri cand faci o camera de joc.
- un minus as da pentru parcul auto, care e cam „outdated” pentru 2017 si fata de concurenta. Speram sa scoata DLC-uri.
Ca o mica concluzie: Gran Turismo Sport este un joc foarte bun in segmentul Arcade-Sim (cum zicea si un membru mai sus). Nu se apropie de Assetto Corsa la partea de handling (care consider ca este in categoria sim 100%) si senzatii transmise prin volan, nici de Project Cars 2 (pe care il consider 80% Sim si 20% arcade). In momentul de fata are cea mai buna grafica, o fizica acceptabila si cel mai bun mediu online (cu comunitatea cea mai mare). Il trag in jos sunetul, zic eu si gama invechita de masini disponibile.
Castiga foarte mult prin faptul ca nu uita sa fie, la urma urmei, un joc, cu provocari si curse care sa te faca sa te distrezi si sa uiti de realitate.