Quote Originally Posted by GaDeAs View Post
Frumos link, dar nici macar nu l-ai citit, iti voi da eu niste quote-uri din el:
- Permanent image retention is a more serious issue, but it requires looking at the TV's performance over the course of months or years.
- Week 6 (10/12/2017): The screen uniformity photos have been updated, and the retention issues continue to develop on the B6.

6 saptmani dupa o gramada de ore pe zi cu o imagine statica si in zice clar "retention issues", nici nu a ajuns la burn in. Si dinou, daca e sa folosesti TVu in sens de tablou, poti cumpara direct un tablu cu imaginea care vrei sa fie statica 24/7, pretul incepe probabil la vro 5€ si poate creste in functie de dimensiune si cat de custom vrei sa fie rama de la tablou, tot mai ieftin vei iesi asa.

Ei incearca sa demostreze cat timp dureaza pana cand apare burn in-ul, de aia si acel titlu...
deci acum am trecut de la "rtings nu zice de burn in" si "burn in permanent nu exista" la bla bla da da ba ba

ai mintit, ti-am dovedit ca vorbesc de burn in, si ca este burn in permanent pe OLED, THE END

Quote Originally Posted by GaDeAs View Post
Arata-mi unde, ca Rtings ti-am dat eu facts cum ca OLED-ul bate la 6 din 7 categorii pentru calitate de imagine si ca TV. Daca vrei mai multa luminozitate ai optiuniile de la Sony, dar normal, in schimb la calitate de imagine, daca nu era acel trade si erau egal, Rtings spunea clar sa iei LED-ul fata de OLED.

E clar ca daca vrei luminozitate iti iei LED de la cine vrei tu, dar majoritatea prefera calitate vs luminozitate, poti vedea asta la CE care a fost castigatoru pentru best HDR (mai sus tu spuneai ca mai multa luminozitate = HDR mai bun, aparent nu e asa), pentru ca in primu rand nu luminozitatea conteaza asa mult, mai ales daca vrei calitate la un film, te uiti seara si cu lumina stinsa. Din moment ce te uiti seara nu prea ai nevoie de atata luminozitate, pentru si asa e deja deranjant si la aia "putini niti".

Acum cu astea spuse, intelegi si tu ca OLED-ul e mai bun la calitate de imagine si ca LED-ul e mai bun la luminozitate, dar nu calitate? Fie ca e LED de la Sony sau de la alt producator? Pentru ca de asta tot urla lumea la tine aici, fiindca spui abureli fara evidenta, credca stim toti ca LED-ul bate la luminozitate, dar tu nu vrei sa intelegi ce-a ce spunem noi.
tu nu vrei sa intelegi ce-ti spun eu, OLED are avantaj in negru/gri etc. zona aia, atat, cand compari o imagine HDR pe on OLED si una pe un LED cu luminozitate mult mai avansata nu e nici-o comparatie, OLED-ul nu are nici-o sansa

cat despre categoriile alea, ti-am zis deja, ele sunt bazate pe multi factori care nu au treaba cu calitatea imagii de baza, ei fac media la pret, view angle, input lag, motion blur, interface, OS, aplicatii si alte prostii, daca facem OLED HDR vs LED HDR, ceea ce este singurul lucru care conteaza, contentul adopteaza HDR ca standard din ce in ce mai mult pe zi ce trece, LED bate OLED-ul cand vrei tu, asa daca comparam un bluray 1080p fara HDR fara nimic pe un OLED vs un LED, da OLED castiga, (da ai grija sa nu-l lasi pre amult aprins )

dar noi vorbim de viitor aici, iar viitorul este HDR, si un factor cheie in HDR este luminozitatea, iar acela este un domeniu in care OLED nu face fata, in comparatie LED-ul face fata fara probleme in categoriile avantajoease la OLED

dar imi pierd timpul incercand sa explic ce este o imagine realistica aici, pun pariu cu oricine aici ca nu isi calibreaza TV-ul si nici nu stie cum, voi probabil credeti ca o imagine saturata oribila low brightness cu contrast maxim de sare negrul ala din ecran e ce arata bine, dar nu stiti voi cat de adanci sunt configuratiile pt un TV sa-i faci setari custom pt fiecare mod film/joc/general, sa customizezi culorile etc. voi vedeti in magazin un TV calibrat special sa atraga atentia, il aduceti acasa si credeti ca faceti treaba asa, daca OLED era atat de superior cum credeti voi pai atunci toti liderii industriei il faceau standard, dar nu e asa pt ca dupa cum am spus, viitorul e pe o cale ce necesita multa luminozitate, iar OLEDul e prins in trecut in categoria aia + burn in permanent=gunoi