Single post: Flashlight Fanatics Club

  1. #40 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In sfarsit, a ajuns si la mine licuriciul care din punctul meu de vedere se apropie de perfectiune! Mai exact, Olight R50 Pro Seeker LE. Am luat lanterna de Black Friday de pe site-ul oficial romanesc Olight Romania la un pret bun (zic eu). O urmaream de cand a aparut, dar pretul era cam mare pentru o lanterna cu un singur acumulator 26650 (770 - 800 RON). La 500 RON eu zic ca a fost un pret corect. Exista si varianta non LE, care are charger simplu, magnetic, si care este ceva mai ieftina.

    Voi incerca sa scriu cate ceva despre lanterna. Cine stie, poate va ajuta. Sau poate nu (caz in care imi fac mea culpa).

    In primul rand, lanterna e construita exact asa cum ma asteptam de la Olight, cu finisaje foarte bune (cu greu pot spune ca este ceva peste, in aceeasi gama de pret). Anodizarea este de nota 10, iar ergonomia excelenta (pt. mana mea este perfecta - inclusiv pozitionarea degetului pe buton si locul dedicat in radiator). Foloseste un led tip Cree XHP70 CW.

    Nu e chiar EDC (fiind un pic cam mare pt. a putea fi purtata intr-un buzunar - dimensiuni: 128mm x 31,9mm x 42,1mm si 262 grame cu tot cu baterie), dar e din punctul meu de vedere cea mai buna "all arrounder". E de tip flood (cu reflector de tip "orange peel"), pt. distante relativi mici (pana in 250m). Are un halo foarte soft, intins foarte mult (pt. ce cap mic are) dinspre punctul central inspre periferic. Din pacate trecerea graduala are mici hop-uri pe margini (de exp. Olight SR Mini Intimidator 2 este mult mai OK, gradientul este mult mai smooth).

    Temperatura de culoare este un pic mai neutra decat cea de la S1, S2 Baton, dar nu cu mult. E totusi cool white (specific pt. cei carora nu le place lumina prea rece). Personal as fi preferat sa ramana in zona de "cool white", asa cum este seria S.

    Desi foloseste o baterie proprietara 26650, nu va impiedica nimeni sau nimic sa folositi orice alt acumulator 26650. Singurul dezavantaj este ca facand acest lucru, pierdeti functia de charge in timp ce este in lanterna. Dar presupun ca orice fan licurici are cel putin inca un charger - doua la indemana. Oricum vine cu un acumulator foarte bun (celule Panasonic) de 4500mAh. Ceea ce ii confera o autonomie de aprox. 3 ore pe High (1500-1000 lumeni) si 7-8 ore pe Medium (400 lumeni). Sa mai spun ca tine peste 50 de ore pe Low (60 lumeni)? Din pacate, lanterna nu prezinta si un mod de tip moonlight (ceva sub 5 lumeni), cel mai mic fiind de 60. You win some, you lose some...

    Partea frumoasa la varianta LE (Law Enforcment) este docking station-ul cu care vine. Acesta are si el baza magnetica, poate fi folosit ca stand alone (pe birou), dar optim este prinderea lui (fie cu adeziv 3m, fie cu sururburi) de un perete, usa, zona unde trebuie sa va fie cel mai la indemana. Are o functie dementiala, care se foloseste de senzorul de lumina de pe lanterna si de alimentator. Practic daca se taie alimentarea curentului in casa si senzorul detecteaza ca e prea intunecat, va porni in mod automat lanterna (pe Medium). Pentru mine la casa, unde am destul de des probleme cu curentul, mi se pare o idee geniala. Daca ar fi fost mai ieftina, probabil mi-as fi pus asa ceva in toate punctele strategice din casa, sau din atelier.

    Trebuie spus ca pachetul e aproape complet, lanterna mai venind cu charger auto, cu o husa foarte bine facuta, cu 2 prinderi de perete (pt. docking station), si cu acumulator. Daca vrei con de semnalizare (sau de lampa), trebuie sa le achizitionezi separat.

    Ca parti negative... well, in primul rand ar fi pretul. Dar, calitatea se plateste, nu? In al doilea rand faptul ca in Turbo nu sta prea mult (pt. a nu se supraincalzi). Mai exact, de la 3200 lumeni coboara la 1000 dupa 1.5 minute. Mi-as fi dorit sa coboare la 1500 lumeni... altfel modul Turbo de fapt devine High, intrucat si acesta coboara de la 1500 la 1000 de lumeni dupa 10 minute. Cu alte cuvinte, pentru o folosire indelungata, lanterna este de 1000 de lumeni. Macar Olight are insa bunul simt (si vad ca din ce in ce mai multi au inceput sa procedeze asa) si sa spuna EXACT cat tine pe fiecare treapta. Nu ca la altii (vezi Manker de exp.) unde e "la noroc". Citesti pe net ca in teste tine 1.5 minute, si de fapt la tine mai mult de 30 de secunde nu poate. Pt. ca asa a decis producatorul... La Olight nu se intampla acest lucru si e asigurata treaba respectiva de cei 5 ani garantie. Din pacate, doar 2 ani pentru persoane juridice - o chestie pe care nu o suport si nu am inteles-o niciodata. Adica, este foarte mare posibilitatea ca eu, ca persoana juridica, sa folosesc mai putin aceasta lanterna, si sa am mai multa grija de ea decat o persoana fizica. Dar in fine...

    O alta parte care poate fi considerata atat pozitiva cat si negativa, este fundul magnetic. Ideea e geniala insa fiind o lanterna destul de mare si greoaie (comparat cu un S1, S2, S3 Baton), magnetul a fost si el marit pe masura. Prin urmare, nu o veti putea tine prin apropierea unor device-uri mai sensibile. De exp. eu nu o recomand sa o tineti pe langa un smartphone, hard disk mobil, flash drive sau mai stiu eu ce. Pentru ca nah, **** happens! Partea pozitiva e ca fundul magnetic ajuta enorm, mai ales in medii unde ai metal prin jur si poti fixa lanterna cum doresti (de exp. la masina). Oricum, trebuie sa recunosc... este cea mai mare/grea lanterna care are fund magnetic.

    Un alt minus ar fi faptul ca nu are cap tactic. Nu doar ca nu o puteti folosi pentru a sparge una alta, dar are si dezavantajul ca daca uitati lanterna pornita si asezata cu capul pe un material, aveti mari sanse sa ia foc (materialul, desigur).

    Cel mai probabil Olight R50 Pro Seeker LE va lua in cazul meu locul lanternei Olight SR mini Intimidator 2 (tot de 3200 lumeni). Care desi ochiometric pare mai puternica (si mai rece la temperatura de culoare), are dezavantajul de a fi mult mai bulky si mai grea (foloseste 3 x 18650 si practic cantareste aproape dublu).

    In rest, daca mai aveti nevoie de informatii, sau aveti intrebari... postati fara grija. Voi incerca sa raspund pe cat posibil.

    P.S. Nu am nici-un fel de afiliere cu Olight, Olightromania sau orice altceva. Nu am fost platit pt. review, primit produsul moka sau mai stiu eu ce alte nazdravanii (nu ca mi-ar displace ideea). Am 5 sau 6 lanterne Olight mari si late (din colectia de peste 100 de lanterne). Toate merg ca in prima zi si le recomand cu placere!
    Attached Images Attached Images monky_olight_r50_pro_seeker_le_01.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_02.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_03.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_04.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_05.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_06.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_07.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_08.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_09.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_10.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_11.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_12.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_13.jpg monky_olight_r50_pro_seeker_le_14.jpg