Single post: Prey
-
Banned
N-am rezistat sa-l joc mai mult de 45 minute.
Nu stiu ce cred altii de l-au considerat chiar candidat la GOTY 2017, dar mie mi s-a parut insuportabil si pentru faptul ca exista aceasta "CORCITURA" de joc.
Iata reteta acestui joc:
1.bagi o poveste intortocheata cu elemente de Matrix+Moon+Total Recall+Edge of Tomorrow+Arrival+The Thing+Alien.......toate astea insirate in prima ora de joc, ca din cate am auzit, pe parcurs, toti jucatorii isi pierd interesul
2.bagi un inceput inspirat dupa Half Life
3.introduci inamici inspirati dupa cei din Half Life, Dead Space si Resident Evil.....Mimics- un fel de black headcrab. Fantomele alea negre de altfel nici nu ma inspaimanta. Parca totul pare lipsit de suflet, de emotie, de pasiune.
4.implementezi un inventar, skill tree, praxis-uri si email-uri inspirate dupa Deus Ex, ca vezi domne, sa fie si un pic de RPG
5.gameplay repetitiv ca-n Alien Isolation
6.mai bagi si arme si abilitati inspirate dupa BioShock si Dishonored
7. mai bagi si un sistem de catarare similar cu cel din Dishonored
8. implementezi un motor grafic CryEngine, dar si niste texturi saracacioase si personaje modelate in stilul lui Dishonored
9. ii mai pui si titlul de Prey, cu toate ca n-are nicio treaba cu jocul acela minunat din 2006.
Si uite ce salata de SF-uri a rezultat!
Serios, astia chiar nu sunt in stare sa mai scoata un joc SF original?
BioShock primul a fost ceva original si superb.
Deus Ex a fost si el un clasic original si exceptional prin sistemul de inventar si de gameplay pe care il avea.
Headcrabs din Half Life au fost niste inamici nu neaparat originali, dar erau amuzanti si te luau prin surprindere de cate ori ii vedeai sau dadeai peste ei. Era un moment din ala senzational cand ii vedeai, transpirai efectiv, nu ca in jocul asta unde vezi niste paienjeni negri si banali numiti MIMICS care mai mult iti provoaca sila fiindca ii vezi prea des si ti-e tarsa sa-i mai lovesti cu cheia franceza , preferand sa-i eviti. Nici macar nu-si transforma victimele in zombies sau in xenomorf sau ceva....spre deosebir de headcrabs.
Dead Space la fel, a fost un space survival horror superb cu toate ca semana a Alien, dar chiar era distractiv.
Prey originalul n-a fost chiar o capodopera, dar a fost spectaculos la vremea lui.
Ce a facut aceasta corcitura numita "PREY" a fost doar sa le copieze, sa ia cate un pic din fiecare....
Cine stie, poate jucat cu ochelarii VR ofera alta experienta, dar jucat normal, nu merita. Singurele chestii care mi-au placut au fost Pistolul ala de Glue si privelistea spatiala.
Bine ca Bethesda s-a salvat pe anul asta cu Wolfenstein 2 TNC ca in baza jocului astuia si a lui The Evil Within 2 ieseau cam sifonati.