Eu zic ca merita luat in calcul si in ce masura poti utiliza componentele din cele doua calculatoare despre care vorbesti. Daca nu sunt extrem de vechi, poate ai niste memorie RAM decenta, un HDD, carcasa, eventual o sursa... Asa macar elimini niste costuri si nu o iei chiar de la zero. Oricum, placa video si procesorul vor fi cele mai scumpe. In ceea ce priveste controller-ul, ma indoiesc ca ai foarte mari sanse cu el pe PC, unde toata lumea joaca cu mouse si tastatura.

Daca te hotarasti pana la urma la consola (lucru pe care chiar nu il recomand pentru acest joc), dupa ultimele patch-uri, diferentele de performanta nu par sa mai fie atat de mari ca la inceput. Sigur, X-ul e in continuare optiunea mai buna, dar personal, consider ca diferenta de pret dintre X1 si X1X nu justifica achizitia variantei mai scumpe. Oricum sunt doar 30FPS, iar drop-urile exista pe ambele versiuni. X-ul ar merita cumparat doar daca planuiesti sa il folosesti si pentru alte jocuri. Doar pentru PUBG, insa, mi se pare ca nu prea are sens.

Uite aici o comparatie intre console dupa ultimul (cred) update :