Mie daca imi spuneai cu 10 ani in urma ca nu o sa mai cumpar CD-uri cu muzica si ca urmeaza sa existe niste servicii de streaming extrem de convenabile, iti radeam in fata. Pentru mine, pana nu demult, nimic nu putea inlocui CD-ul in format fizic, cumparat de pe Amazon sigilat si ascultat la un sistem ca lumea.

Ei, modul acesta de a asculta muzica a fost complet inlaturat pentru mine anul trecut in octombrie cand am dat de Apple Music. Platesc 30 de lei pe luna, am acces eu si inca 5 persoane la contul respectiv, am tot catalogul iTunes pe care il pot asculta online oricand, iar offline cat ma tine storage-ul telefonului. Sunt un impatimit al muzicii hip-hop si sa am la dispozitie orice titlu strain care m-ar putea interesa, in mod complet legal (inclusiv albume de acum 20-25 de ani) pentru mine este formidabil. Stiu ca am laudat si inainte serviciul asta, chiar daca am fost extrem de sceptic la lansare, dar pentru mine reprezinta unul dintre cele mai bune produse Apple din ultimii ani. Mi-a simplificat din toate punctele de vedere modul in care ma bucur de un hobby in fiecare zi.

Ca atare, nu m-ar mira ca in 10 ani de acum, consolele sa nu mai fie asa cum le stim noi. Din contra, ar trebui sa existe un impas tehnologic urias ca intr-un deceniu sa fim tot la hardware-ul asta si sa nu trecem printr-un puternic proces de digitalizare. Da, ma enerveaza ideea in momentul acesta, nu ma bucura deloc, dar va exista un moment in care acela va fi unicul mod de a avea acces la jocuri. Si cine stie, poate va fi chiar mai convenabil.