Single post: Red Dead Redemption 2 / Online
-
Member

Originally Posted by
MRC
Da...ai dreptate , americanii sunt peste tot. Dar sa dau exemplu un alt joc: God of War 2018. Imi place (inca nu l-am terminat)...dar nu stiu exact sa definesc ce anume nu ma face sa zic wow e cel mai tare, ca majoritatea. Nu pot sa definesc exact toate motivele, dar stiu sigur ca am fost muuuult mai impresionat de primele din serie (1,2 si 3). Poate unul din motive sa fie si familiaritatea mult mai mare cu mitologia greaca vs cea nordica. Un Zeus, Ares, Athena, Hercule etc, e mult mai cunoscut pt mine decat nici nu stiu sa zeu sau cine in afara de cel cu ciocanu parca Thor sau asa ceva (si si ala tot din filmele americane

). E ca si cu mancarea din strainatate, cand mergi iti place e deosebita...dar ti se face dor maxim de o ciorba cateodata

. Eu consider ca nu e rau ceea cu ce ne-am obisnuit. Ca e americanism sau nu, senzatia de familiaritate e una placuta,te face sa identifici cu ce e pe acolo, sa te identifici cu jocul. Cel putin pt mine e asa.
Referitor la noul GoW, iti dau dreptate. Nu e vina mitologiei nordice ci a developerilor SSM ca vor sa traga de noul GoW si sa-l faca ciorba lunga. Ma asteptam sa bage zeitati minore in primul si sequel-bait pt o eventuala parte a 2-a in care o sa apara mai multi.
Probabil, dar problema e ca eu nu ma identific cu americanii si cu obiceiurile lor. Nici western-ul nu e un gen ATAT de ofertant. Daca te uiti la cateva filme de gen, restu' sunt cam la fel. Am vazut o gramada de western-uri si mai vechi (Leone, John Wayne) si mai noi si sincer, ideile principale nu prea difera.
In naratiunea lor, R* servesc cliseu dupa cliseu dar pt faptul ca astea sunt "familiare", lumea le inghite si merge mai departe. Bine, ajuta si faptul ca open-world-urile lor sunt f.bine conturate si detaliate. Culmea culmilor e ca atunci cand incearca ceva usor mai altfel, in speta povestea din GTA 4, gamerii ii critica si uite asa avem iar cocalareala obosita care se numeste GTA 5.