Quote Originally Posted by raduadelin View Post
@PS4&PS3 Poate a crescut nivelul de trai in Romania, dar total artificial, pe baza unui deficit bugetar si imprumuturi, de care vor trebui sa se ocupe guvernele de peste zeci de ani. PSD-ul nu a facut nimic altceva decat sa bage bani in consum, dand nastere unei iluzii de crestere economica. Au creat euforie pe moment, insa pe termen lung au cam prapadit tara.
Bun. Uite problema:

Se dau 5,2 milioane de pensionari, pe care trebuie sa-i platesti luna de luna, 1,3 milioane de bugetari si vreo 4 milioane de angajati in privat. Asta ai in prezent. Oricine e la putere trebuie sa plateasca 5,2 milioane de pensii ce trebuie marite anual conform legii de acum 10-15 ani plus bugetarii.

Pretul la gaze si la energie electrica e la liber conform legislatiei UE, deci nu ai ce face. Platim energia electrica la pret de germania, spania si italia ca asa vrea UE. Atunci cand pretul la energie electrica creste, crestere care nu are nicio legatura cu situația economica a României, ci doar cu cat se jongleaza preturile la bursele europene, automat cresc preturile la produse si la servicii. Daca lasi oamenii la salariile si la pensiile de acum 3 ani, le scade puterea de cumparare, deoarece preturile de la bursele europene sunt in euro. Preturile liberalizate au intrat in vigoare de anul trecut, deoarece romania a amanat destul de mult si nu mai avea de ales, ca ne obliga UE.

Ceea ce nu intelege lumea e ca noi suntem cobai pt. UE.

Ca statul sa suporte plățile obligatorii cu pensiile si salariile trebuie sa faci cumva sa nu iti mai plece lumea la munca afara. Solutia rapida este cresterea salariilor, altfel saracia se propaga si lumea tot pleaca afara la lucru. Si pleaca aia mai performanti, aici raman habarnistii care se cred performanti. Cu oameni habarnisti, oricine e la putere, nu faci nimic oricat de bine intenționat ai fi. Ca sa pui tara pe picioare trebuie negrisori performanti.

Asta e realitatea din Romania si nu o poti schimba peste noapte. Si nu mai merge in ziua de azi cu stransul curelei.

Stii de ce s-au inchis fabrici in romania si au plecat in ungaria? Ca nu se gaseste mana de lucru calificata in romania ca toti fac ASE sau Drept.