Quote Originally Posted by keanustar View Post
Unde 10 ani? Nu cred ca a tinut nicio generatie atat. PS4 a aparut la fix 7 ani dupa PS3. Daca ar fi aparut PS5 anul asta, ar fi fost 6 ani. Eu zic ca ar fi fost decent, dar probabil vor fi 6.5 - 7 ani intre PS4 si PS5. Mie mi se pare mai mult decat suficient.
Discutia a pornit de la zvonul ca viitoarea consola va costa 1050 euro. Zvon in urma caruia s-au generat discutii ca ar fi scumpa ca ar fi ieftina , ca ajungi la pret de PC, etc
Si m-am chinuit sa explic (uitand ca nu toata lumea citeste, unii doar aleg ce ii intereseaza si scot din context si dau sfaturi in consecinta) ca poate va costa 1050 euro, dar o consola iti garanteaza confortul de a te juca la aceeasi calitate o perioada mai mare de timp (1-2-3-4-5-10 ani, pana apare un model nou) fara sa fii nevoit sa investesti in componente interne, pe cand un PC de 1050 euro se va uza moral intr-o jumatate de an si esti nevoit sa schimbi o placa video, un procesor, sa mai pui Ram, etc pentru a juca ultimele aparitii. Aici pot face o paranteza pt ca un rol foarte important il are optimizarea jocului, facuta de producatori, pentru console vs optimizarea pt diversele PC-uri. Pt console sunt mult mai bine optimizate jocurile.

---------- Post added 09-08-2019 at 11:18 ----------

Quote Originally Posted by Espiritus View Post
PS4 pro nu e generatie noua. Puteai la fel de bine sa joci toate jocurile fara sa faci upgrade. PS5 apare la 7 ani dupa vechea generatie, adica dupa PS4, la fel cum si PS4 a aparut la 7 ani dupa PS3. Quick maths.
Stiu sa socotesc, dar trebuie sa recunosti ca au scurtat perioada de confort psihic in care stiai ca ai un PS3 si nu ai altceva pe piata mai bun, care sa iti dea o grafica mai buna sau FPS mai stabil in jocurile solicitante. Doar diferente privind stocarea. Intre PS4 si PS4 Pro sunt anumite diferente care, in opinia mea, conteaza.
Acum ai Xbox X, Xbox simplu, Ps4, Ps4 Pro, sunt curios la generatia PS5 cate versiuni, cat de des vor aparea si cat de mari vor fi cresterile de performanta la aceste versiuni, sa putem sta pe birou cu PS5 cumparat 7 ani fara sa investim intr-unul mai nou.
Concluzia mea este ca piata consolelor, va fi mult mai dinamica in viitor, ne va „forta” sa scoatem bani mai des pentru hardware, ceea ce contravine cu ideea de consola,
Consola e un sistem de gaming confortabil,in care nu esti nevoit sa bagi bani la greu si se pot juca de la pici de 4 ani la gameri inraiti
cum bine zicea colegul Crbl2001. Pana la urma e un lucru bun pentru ca tehnologia evolueaza foarte repede asa ca ipotetic, gamer-ul consolist va putea sa se joace „on par” cu gamer-ul PC-ist, din punct de vedere al calitatii grafice .