Ok, o sa incerc sa explic cum merge treaba, ca vad ca ati uitat de Assassin's Creed Odyssey si microtranzactiile lui.

Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
cat timp e vorba doar de cosmetice. Din ce vad, toate alea sunt skin-uri sau chestii asemanatoare.
Esti sigur de asta? Nu sunt doar cosmetice. Poti cumpara: arme, blueprints, vehicule, in game currency, skill points si upgraduri la arme. Plus altele.

Deci poti sa ai toate chestiile astea fara sa mai fie nevoie sa joci. Asta inseamna ca in joc, timpul necesar sa deblochezi armele alea (si restul) va fi foarte lung. De ce? Ca sa te forteze sa cumperi mizeriile alea.

Acum o sa ziceti multi: da e ok, eu nu cumpar. Pai nu cumperi tu, dar te afecteaza cand joci. Pentru ca in loc sa deblochezi o arma in 2 ore de joc, o deblochezi in 5 de exemplu. In concluzie, fac jocul mai grindy ca sa te forteze sa cumperi microtranzactii.

Sper ca acum intelegeti si ca macar o sa va ganditi la asta cand cumparati un joc.




Quote Originally Posted by Xander Ro View Post
Nu vreti sa intelegeti ca studiourile de gaming NU POT supravietui fara microtranzactii, sau daca o pot face o vor face pentru o perioada limitata de timp dupa care, datorita lipsei de fonduri, vor da afara oameni (unii foarte buni) si vor scadea in calitate foarte mult.
Oooo vai...saracele studiouri mari nu au bani... Ubisoft a facut 2 miliarde in 2018-19. EA 5 miliarde. Nu cred ca are sens sa mai continui.