Da man, am instalat probabil peste 500 de sisteme cu Windows 10. Cred ca stiu si eu cum se misca de obicei. Problema lui este cand se misca prost. Si apar niste motive atat de imbecile, incat nu-ti vine sa crezi. Uita-te prin Event Log, sa vezi cate erori si warning-uri apar pe aproape orice sistem nou instalat. Asta din cauza ca a mai "uitat" Microsoft niste chestii de la Windows 8. de la Vista & Co. Cum pana mea, dupa atatia ani, sa "uiti" chestii care iti genereaza erori?!?

Cu Chrome-ul a fost doar un exemplu. Mor langa Excel 2019 pana se deschide. Am mai dat si banii pe licenta, ca boul. Vechiul 2013 pornea instant. Un alt exemplu simplu ar fi FastStone Viewer (care la mine e de baza pt. imagini). Dupa ce pleaca, stau 10s sa astept sa scaneze drive-urile. Chestie pe care nu am patit-o mai pe nicaieri. La fel prin Total Commander (dar doar la prima deschidere). Sau cu PotPlayer (care desi e playerul meu de baza, cred ca voi renunta la el, pt. ca a inceput sa vina cu reclame). Tot felul de ciudatenii, care mai sunt si greu de replicat si de vazut unde ar fi duda.

As da vina pe diverse chestii... dar faza e ca unele aplicatii merg si raspund instant, asa cum ar trebui. Altele fac probleme doar odata (si nu am chef sa dau restart de jde mii de ori)... De aici si problema cu debug-ul. Mai ales ca la orice test/benchmark, sistemul da rezultate de TOP.

Repet: problemele astea nu le-am avut niciodata pe Windows 10. Pe acelasi sistem (am dual boot), intru in Windows 7, am aceleasi aplicatii... acolo nu exista issues de genul. Dar, sunt obligat sa merg pe Windows 10 (mai mult datorita celor de la Intel, care au decis ei in marita lor intelepciune ca nu mai scot hardware decat pt. Windows 10)...

P.S. Am oprit pana si overclock-ul. Desi nu aveam probleme de temperatura sau voltaj, am zis ca o fi de acolo (chiar daca pe Win7 zburau fara probleme). Nope, n-are legatura.