Eu nu stiu cine e tipu, nu am urmarit nimic de la el si nu-mi place vocea lui, asa ca cel mai probabil nici nu o voi mai face.

Nu e vorba ca a reinventat mersul in jocuri, dar este primul joc de genu, efectiv un simulator de mers. Ca-ti place sau nu sa accepti sau sa recunosti asta, e ceva personal. Dar in jocul asta, nu tii stick-u stanga in fata si aia e, face singur parkour peste obstacole si ai ajuns la destinatie. Aici chiar trebuie sa gandesti putin situatia, sa-ti planifici drumul, sa vezi daca pe unde o vei lua si cand vei ajunge pe acolo, o sa ploua, sau e diferenta mare de nivel, iti va trebui scara sau risti sa folosesti ce si daca gasesti ceva si multe altele. Iar la obstacole, daca ai incarcatura mare, trebuie sa tii apasat si L2 + R2, pe langa directie. Trebuie sa lasi fuga, sa mergi pe vine sau chiar cu mana la gura daca dai peste BT's sau alti inamici si nu vrei o confruntare.

Nu am nicio treaba cu jocurile lui Kojima si inafara de anumite bucati din jocurile Silent Hills + primul Metal Gear Solid, nu mi-a placut altceva si chiar nu intelegeam (si inca nu inteleg) care-i faza cu obsesia oamenilor pentru el. Si inca nu inteleg.
Sunt de acord ca are o minte sick and twisted intr-un fel bun si sunt placut surprins de anumite alegeri ce au implicat imaginatia curata a lui, dar nu-l idolarizez nicio secunda.

Si revenind la clip, eu nu am inteles nimic din clip. Am dat de 15 ori cu skip, am vazut 3-4 faze pe care eu nu le-am vazut in joc (trebuia pus un MARE SPOILER ALERT pe video sau la inceput) si l-am inchis.

Faptul ca nu vreti sa acceptati ca-i un joc bun (de fapt, as spune chiar foarte bun) fara sa incercati, sau poate efectiv nu va atrag jocurile cu influente asiatice, dar totusi judecati si luati in deradere jocul, este strict problema voastra.
Dar, again, daca nu va place si nu va atrage jocul, mergeti pe un thread al unui joc care va place si discutati acolo, nu veniti aici sa aruncati cu fecale in ceva ce efectiv nu este pentru voi.