Single post: Death Stranding / Director's Cut
-
Junior Member
Fiecare om e diferit dar unii ca PoisonRemedy se rezuma la baliverne. Asta nu tine de gusturi, tine de ura. Nu cred ca intereseaza pe nimeni ce jocuri te-au satisfacut pe tine sau ca te doare ca jocul e ridicat in slavi. " Decent " 
E normal daca nu atrag jocurile lui Kojima. Nu a facut niciodata jocuri sa fie pe placul tuturor. Si e normal si sa nu ii intelegi jocurile pentru ca nu e de ajuns sa intelegi povestea. Ok, ai inteles despre ce e vorba dar sunt multe chestii in jocurile lui care te fac sa te gandesti mai departe. Primul joc Kojima pe care l-am jucat a fost Metal Gear Solid 3 prin 06-07, m-a dat pe spate dar am fost prea mic sa inteleg cu adevarat jocu asta. E mult mai deep decat pare si ai nevoie cat de cat de ceva experienta in viata sa intelegi. Si chiar daca intelegi uneori nu e de ajuns, mai trebuie si sa simti. La fel si cu Death Stranding, sunt unele persoane care inca nu sunt pregatite pentru jocul asta. Kojima tot timpu baga cate ceva special in ele. Acum o lupta cu cineva mi-a amintit in prima faza de o lupta cu cineva din MGS 3 si in ultima faza de una din MGS 4. Alta faza mi-a amimtit de un film, alta de un poster etc. Sunt momente importante in joc dar in acelasi te fac sa te gandesti la momente importante pe care le-ai trait candva. In fuctie de toate lucrurile astea la sfarsit o sa te gandesti daca e top 3 pentru tine pe anu asta, daca e GOTY sau daca e mai mult de atat. Depinde de fiecare, e un joc foarte bun, asta e clar ca lumina zilei. Ca e sau nu pentru tine, asta e partea a doua.
Cum am spus, e normal daca nu te atrage un joc Kojima, nu trebuie sa te simti lasat pe dinafara. Nu toate persoanele au o directie artistica. De aici e cale lunga pana la a inventa tot felul de narative false ca "nici Kojima nu intelege ce se intampla in jocul lui" , "a luat o mecanica deja perfecta si a facut-o enervanta" , "daca nu era un joc Kojima bla bla" etc.
Mersul, pe langa faptul ca e cel mai bun mers de pana acum, inseamna mai mult. Exista o satisfactie cand alegi o ruta pe care nu mai folosit-o cineva si dupaia primesti mesaje ca altcineva a folosit poteca pe unde ai trecut tu. Exista o satisfactie cand construiesti un drum pe care nu il constuiesti doar pentru tine sa mergi cu motocicleta sau camionu pe el. Apreciezi cand esti in varful muntelui si cineva a mers pana acolo incarcat cu materiale sa construiasca un safe house de care poti sa te bucuri si tu. etc.
Am spus
Nu pot sa zic ca imi place in mod special sa fac deliveries, cel putin asa aveam impresia la inceput. Acum le gasesc destul de relaxante, mai ales cand dupa 15-20 min intra o melodie
Mersul in jocu asta nu e ca mersul in alte jocuri. E cumva terapeutic asa.
Espiritus
" Însă nu e pentru oricine.*"
Daca tot nu ti-a raspuns nimeni pana acum la intrebarea "de ce e asa apreciat Kojima?" o sa-ti raspund eu exact prin ce ai scris aici.
Sa nu faci jocuri pe placul tuturor, asta nu e un lucru rau, ba chiar e un lucru bun si o sa-ti zic exact de ce. Cand faci jocuri sau filme sau orice altceva sa fie pe placul tuturor trebuie sa renunti la multe chestii care le-ar face deosebite. O sa fie multi care o sa le joace si o sa le placa dar o sa uite de ele dupa un an, doi, trei, cinci. In schimb cand faci ceva deosebit o sa existe persoane la care o sa le placa ce ai facut, la unele nu o sa le placa, iar la unele o sa le placa la nebunie. Kojima are un cult following si la jocuri ca Snatcher sau Policenauts care nu sunt asa cunoscute. Are un cult following si la P.T. care e doar un demo. Nu are rost sa zic de MGS. In orice domeniu oamenii care creeaza chestii deosebite sunt mai apreciati decat restul pentru ca nu e deloc usor. In plus e si un trendsetter care a revolutionat industria, majoritatea developerilor se uita la el ca la un guru. Pe langa toate astea mai are si foarte mult talent, sunt si movie directors care il apreciaza, nume legendare chiar.
Si nu, nu am exagerat nimic din ce am scris.