Quote Originally Posted by Xander Ro View Post
Gamer fiind, nu conteaza ca placi sau nu SONY, ar fi o pierdere pentru intreaga comunitate ca SONY sa nu fie la E3.
Sincer, atitudinea asta de domnisoara virgina nebagata in seama care isi ia jucariile si pleaca nu imi place, chiar si daca ei considera ca nu au concurenta. Din respect pentru fani ar fi trebuit sa fie acolo.

Toata concurenta cu Microsoft, tot MMA-ul ala dinainte si de dupa E3 cu MS vs SONY era benefic si interesant. Nu le inteleg pozitia dar na...
Mi se pare că ești unul dintre cei care nu văd imaginea de ansamblu. Cât timp sunt de acord cu tine că Sony ar trebui să aibe standuri cu jocurile lor pt. fani, tind să cred că asociezi E3 cu conferințele care se întâmplă ÎNAINTE de E3. Conferințe în care fiecare publisher sau platform holder își prezintă publicului un plan pt. următorii ani.

Având în vedere noile trenduri ca și public/benfeiciu/costuri...lumea se îndreaptă spre shared/streaming. Prin publicul lor larg de peste tot în lume și accesul la basic internet, companiile își dau seama că nu trebuie să se conformeze la niște standarde care au baza stabilită de acum 25 de ani. Ei pot să organizeze oricând un eveniment care va fi vizionat și va avea succes (vezi evoluția TGA și PSX care ani la rând au estompat trendul legat de anunțuri). Nintendo și-a dat seama de mult de asta și vezi unde au ajuns Direct-urile lor, e îndeajuns un singur tweet și lumea explodează, așteptând cu nerăbdare un clip de 20-45 de minute de la ei. Sony a văzut asta și cu totul că nu le face la fel de bune ca Nintendo și-a dat seama că poate atrage publicul din propria inițiativă.

Legat de partea cu virgină nebăgată în seamă fără concurență aș spune că te înșeli total. Cu toți așteptăm ceva de la Sony și cu toate că a căpătat un avânt mare generația asta, trebuie să ai în vedere drumul lor sinuos până ce au ajuns în locul unde se află acuma. Vrând-nevrând au învățat din asta și s-a adaptat de la ps3 încoace:

- preț $600 pt. ps3? - a dat drumul la slim version la preț redus și dacă a însemnat că pierde bani;
- ps vita nu a avut succes? - a abandonat total consola, axându-se pe home console;
- putere și accesabilitate? - vezi toată faza cu xbox one vs. ps4 la E3 din 2013;
- nevoie de software? - nu cred că avem ceva de comentat (Blodborne, Uncharted, GoW, Horizon, numind doar câteva jocuri exclusive);

Sony nu anunță nimic pt. că știe că oricare element la care nu e măcar pe același nivel ca Xbox Series X (fie putere, preț sau software) va fi o pierdere masivă pt. el și îi va deturna din avantajul pe care l-au câștigat în a 7-a generație. Să nu uităm și de faptul că toți care erau la cârmă la Sony la începutul generației au fost înlocuiți (înafară de Shuhei Yoshida, dar și el a fost cam dat la o parte). Vezi doar conferința din 2005 vs. cea din 2013 când au anunțat ps3, respectiv ps4... market diferit, tehnologie diferită, public diferit... Sony ca și companie mult mai diferită.

Rămâne de văzut ce fac, până atunci nu avem ce comenta. But those are just my 2 cents.