Sa privim si aspectele pozitive ale pandemiei.
E adevarat ca economic o sa cam fim la fundul sacului o buna perioada . Dar cred ca situatia se va remedia din 2025-2030 incolo, ba cred ca Epidemia va insemna un SALT TEHNOLOGIC urias pentru omenire. Cum au fost si cele doua razboaie mondiale si regimurile totalitare - e trist ca au ucis peste 100 de milioane de oameni, dar pe de alta parte, avem stilul de viata si tehnologia actuala multumita lor si mai ales datorita sacrificiului soldatilor care au pierit pe front ca noi sa putem trai azi bine de 70-80 ani incoace. Tot ce tine de masini, avioane, radare, telefoane mobile, medicina moderna, rachete, retele, motociclete, casti, tastaturi, antibiotice, vaccinuri, aspiratoare, frigidere, monitoare, toate au fost datorita razboaielor mondiale. La fel si razboiul rece , care cu toate ca a infricosat si divizat omenirea, a contribuit la un salt tehnologic masiv de la computere si lasere pana la rachete si explorarea spatiala.

Foarte putini stiu ca telefoanele mobile portabile si computerele au aparut in WW2 cu intrebuintare militara.
Joystick-ul a fost tot cu scop militar, inventat de germanii nazisti.

La fel va fi si cu pandemia.
Eu vad cateva oportunitati.
Restaurantele , fast-foodurile si supermarketele vor disparea in lumea post-Covid.
Dar vor prospera firmele de livrare de tip Glovo, Food Panda , Takeaway.Lucratorii comerciali, chelnerii si casierii vor trebui sa dea la pedale, asta e.
Vor aparea fermele verticale si oamenii vor fi incurajati sa-si produca mancarea pe cont propriu prin sere si industria carnii artificiale create in laborator va exploda.

Legat de industria auto- stirile sunt manipulatoare, mai ales daca va uitati pe Antena 3 si Russia TV unde aceiasi oportunisti pseudo-socialisti dementi duc grija somerilor
In realitate, gradul de concedieri in Industria Auto era destul de crescuta si inainte, si asta datorita AUTOMATIZARII. Ca de aia au si votat multi someri cu Trump si alti nationalisti populisti.

Multumita epidemiei, se va investi si mai mult in masini electrice si in cele fara soferi in tarile avansate. Tesla , dar si alti producatori auto, vor incepe sa produca in masa masini electrice. Se va renunta la benzinarii si vor aparea statiile de incarcare electrice.
Soferii actuali vor trebui sa invete nitica programare si sa lucreze de acasa ca operatori sa transmita coordonate prin satelit masinilor fara sofer, sa programeze rutele pe harti. In tarile mai putin dezvoltate cel mult vor disparea taximetristii si vor lua avant UBER-istii.

Tot in tarile dezvoltate curierii vor fi inlocuiti de drone cum isi doreste Amazon sa implementeze.
Toate fabricile si depozitele vor fi automatizate.

Chiar si fortele de ordine vor fi robotizate - vor fi utilizate drone echipate cu electrosocuri, ultrasunete, camere video si sisteme alarma pentru monitorizare la scara larga, turete si roboti, iar procentul politistilor/jandarmilor umani va fi mic.
Se vor folosi drone pentru stingerea incendiilor.
Domeniul medical va cunoaste un progres fara precedent in urmatorii 10 ani unde tot dronele vor avea un rol major in situatii de urgenta.
Se va investi in celulele stem, nanoboti, organe artificiale, prostetice, membre bionice, ingineria genetica, prelungirea tineretii pentru a diminua riscul imbatranirii populatiei si pensionarii in masa.

Guvernele vor incepe sa investeasca in Inteligenta Artificiala, Nanotehnologie, Fuziune Nucleara, mai ales ca se va zice ca poluarea si incalzirea globala au favorizat raspandirea virusului.
Caz in care marile corporatii petroliere si producatorii auto vor trebui sa se orienteze spre energiile eco.
Industria vestimentara va fi supusa transformarilor si se va renunta la modul de productie actual ce polueaza enorm.
E posibil sa incepem sa purtam nano-combinezoane confortabile ca-n filmele SF care sa ne apere de frig,caldura, chiar de infestare.


Se va face o digitalizare in masa. Nu vor mai fi concerte, teatre, gradini zoologice, circ, festivaluri, cluburi, scoli, fiindca cu totii ne vom muta in lumea virtuala.
Ne vom petrece timpul in jocuri video, simulatoare, iar cursurile vor fi in format online.

Banii lichizi vor disparea si vom fi incurajati sa avem bani electronici pe card, fie euro , dolari sau ...bitcoini.
Vor fi instaurate legi draconice in ce priveste igiena.

Angajatii din IT, gaming, banci, telecomunicatii, vanzari si suport clienti vor lucra doar de acasa, asta daca nu vor fi si ei inlocuiti de programe software si roboti cu inteligenta artificiala.
Multe meserii vor disparea in urmatorii 30 ani datorita automatizarii.

In ce priveste turismul, nu e mare paguba ca si asa nesimtitii din marile lanturi hoteliere, transport si aeroporturi ne suprataxau.
Libera circulatie de acum e o gluma, mai ales ca sunt multe restrictii (Schengen, tarifele de acces in Venetia, costurile enorme).
Turismul viitorului va fi in VR! Vom putea vizita statiuni, orase, monumente, muzee si cetati de acasa.
Cu atat mai mult, cred ca in 50-100 de ani vom calatori doar cu TGV-uri, trenuri Meglev sau chiar cu HYPERLOOP care sa ne transporte in cateva minute de la un oras la altul. Se lucreaza deja la podcars.

Prostituatele si dansatoarele vor disparea, inlocuite de roboti sexuali si papusi bionice.


Ba cred ca pandemia va incuraja si mai mult companii ca SpaceX sa continue dezvoltarea rachetelor si navelor spatiale si va motiva si mai mult investitorii si savantii sa efectueze mai repede o misiune cu astronauti pe Marte.




Ce se va intampla cu somerii lasati pe dinafara?
Cei mai multi specialisti considera ca producatorii de roboti si corporatiile vor fi impozitate si toti oamenii vor avea parte de un trai decent prin furnizarea fiecaruia cu venit minim universal. Oamenii vor primi bani gratis, fara sa munceasca, si pot fi liberi sa se distreze sau sa se preocupe de activitati artistice si culturale. Suna socialist, dar cred ca va fi realizabil in unele tari dezvoltate.
E realizabil fiindca robotii vor fi capabili sa produca mai mult, non-stop, 24/7, si sa furnizeze mai mult PROFIT patronilor si detinatorilor companiilor.

In cel mai rau caz, va trebui sa invatam cu TOTII programare.