Quote Originally Posted by Crbl2001 View Post
1.Presupun ca ai tai te-au obligat sa stai cu ei de vreme ce spui asta.Ce legatura are locul de unde vii? Conteaza ca stai la sat sau la oras?Daca stai la sat esti mai prost si mai sarac? Care e ideea ta? Extinde.
2.Da.....si nu.Pe de o parte e greu sa intretii o masina mai ales daca esti tanar si iti sufla vantul in portofel.Ai de schimbat curea, ulei, antigel, cauciucuri, distributie, radiator, etc.Ai revizii de trecut.Plus ca daca ai masina sub 2005....
Combustibilul e si el scump...Dar pe de alta parte sa zicem ca trebuie sa faci naveta, mergi cu bicicleta?Cu trotineta?Cu autobuzul? No waay man.
3.Aici dai dovada de creier ingust si invidie.E problema fiecaruia ce telefon isi cumpara.Te **** grija, ca sa zic pe romaneste?
4.Aici te-ai contrazis de la prima fraza.Si din nou, e problema fiecaruia ce isi cumpara.
5.Din nou, individie, ura, frustrare.
6.Nu toti tinerii vor sa ajunga Mozart.Frecventam cluburile cand aveam in jur de 20 ani, chiar si sub.Si nu am ajuns o lichea, vreun aurolac....Si din nou, probabil ca nu ai fost lasat in club, disco sau ce era pe vremea ta.De aici si frustrarea.
7.Aberezi.Privitul unui film pe un tv cat o fi el de 4k nu se compara cu filmul la cinema.Sorry.
8.Singurul lucru corect pe care-ai spus a fost cel cu selfie-urile.Cam asa e.In rest, aberatii.
9.Incepusesi bine, dar ai dat-o de gard cu epidemia si ww3.
10.Ma bucur ca ai inceput sa dai si ordine tinerilor in ce facultati sa mearga.Dar de ce nu faci si cursurile pt ei?
11.Oamenii sunt liberi sa isi aleaga ce partener vor.Sa aiba copii cand si cati vor, sa fie fericiti.Vad ca pt tine banii sunt pe locul 1
Concluzie : incearca sa scrii atunci cand esti treaz
1. Mi se pare o optiune mai buna decat sa imbogatesc niste chiriasi speculatori care cresc preturile dupa cum vor lula lor. Pe langa faptul ca platesc 900 lei pentru niste conditii mizerabile. Stand cu parintii, mai economisesti bani.
2. Atunci cauta-ti job la tine in sat/comuna/localitate...asta daca gasesti. Sa te vad cum platesti apoi ratele la masina cand traiesti dintr-un job de operator la call-center sau lucrator la KFC/Mega Image cu salariu de 1200 lei, cum platesti benzina ,reparatiile, asigurarea, verificarile, ITP-ul, taxele verzi.
Trebuie sa intelegi ca in Romania, si mai ales in UE, a detine o masina a devenit un LUX.
Multumeste-le politrucilor eco-socialisti si ecologistilor de tip Greta pentru asta.
Vrei sa traiesti undeva in care e usor si ieftin sa ai masina, muta-te in America de Nord.


3. Da. Mi se pare jenibil ca un lucrator la MEGA IMAGE sau KFC, care se plange zilnic ca vai , ce salariu mic are, iar frustrarea sa se reflecta in munca pe care o face cu sictir, dar are iPHONE 11 de 5000 lei luat in rate.
Cand ai 1200 lei salariu, ia-ti nene un telefon ieftin de nivelul tau social. Un Nokia ce are?

Sau si mai bine, cu 5000 lei , mai degraba i-ar investi intr-un curs acreditat de JAVA/PYTHON si asa va dobandi skill-uro pe care le poate avea toata viata decat intr-un iPhone 11 pe care il arunca dupa 2 ani.



4. Idem - ai 1200 lei, poti trai si cu un pc low end.

5. Clar.
Nu iti interzice nimeni sa mananci la fast-fooduri, dar mai tarziu, cand o sa faci 40-50 ani o sa te trezesti cu un cancer la stomac sau la colon.
Stiu multi care au murit la 30 ani de cancer din cauza mizeriilor pe care le mancau zilnic la KFC/McDonald's.
E mult mai ieftin si mai sanatos sa mananci acasa.

6. Ok, dar sa nu mai vad pe vreunul ca se plange ca n-are bani. Desi mi se pare de prost gust. Cand te stii cu 1200 lei, nu te duci sa te distrezi in cluburi. Cluburile sunt tot un LUX.

7. Cand a fost ultima oara cand ai fost la un cinema cu adevarat 3D ?
Pentru mine, un ecran 4k Ultra HD > cinema 3D cu ochelarii pe nas si toti jegosii langa tine care put si rontaie zgomotos floricele, se giugiulesc sau vorbesc la telefon.

8. Din salariu de 1200 lei nici macar un city-break nu poti sa faci la Cluj sau Brasov intr-un weekend, decat daca iti place sa dormi intr-un cort.

9. Crezi ca viata presupune numai fericire, pace si bunastare?

10. Pai ar trebui sa tina cont de sfaturi. Ca deja s-au inmultit numarul somerilor cu diplome.
Eu as inchide facultatile de socio-uman si arta de stat ori le-as privatiza total.
As largi accesul la facultatile tehnice, inginerie, constructii, auto, psihologie, medicina si cele de IT , alea care aduc plus-valoare economiei.

11. Tu crezi ca e pe vrute sau pe alese ?
Nu, stai cu partenerul care te place asa cum esti.
Ca nu cred ca fiind sarac, esti in masura sa ai pretentii la o starleta porno siliconata si botoxata.
Femeile de azi nu au pretentii la aspect, ci la bani, sa ai casa, sa ai capacitatea sa le protejezi in primul rand, apoi sa imparti responsabilitatile.

Femeile sunt cele care isi aleg partenerii in ziua de azi, nu barbatii.

---------- Post added 26-03-2020 at 14:03 ----------

Quote Originally Posted by wd87 View Post
la salariul ala nu te distrezi, muncesti cat mai mult ca sa scapi din situatia aia, cauti constant un loc de munca mai bun, cauti sa ai mai multe locuri de munca in acelasi timp, cauti o viata in tari mai civilizate, distractia este ultimul lucru la care te gandesti, te-ai distrat destul cand erai copil pana ai intrat la munca pe 1200 lei, ca daca nu te distrai atunci, aveai carte ca sa ai un loc de munca lejer cu 1.000+ euro
Man , nu suntem roboti.
Ai nevoie si de relaxare.
Afla ca nu muncind doua joburi sau ore suplimentare o sa te realizezi.
Ajungi sa te imbolnavesti si sa mori de la prea multa munca fix in anii cand te poti bucura cel mai tare de viata .

Nimeni nu s-a imbogatit din munca si performanta.

Nu, ci prin inovatie, invatare, prin crearea unui produs inedit care sa prinda la populatie, asta te imbogateste in ziua de azi.Si ECONOMISIRE!
WORK SMART, NOT HARD!

Sunt unii care n-au muncit mai deloc - uita-te la Iohannis!
Asta cu mutra pe care o are nu s-ar putea angaja nici ca maturator sau transportator de marfa intr-un supermarket, la ce gandire lenta are nici vorba sa devina IT-ist sau sa se angajeze in banci ce necesita relatii cu publicul, iar la modul cum vorbeste, ar fi respins la toate call-centerele, dar uite ca ajuns profesor si apoi primar si in cele din urma presedinte.


In ce priveste emigrarea, ce sa zic?
Multi au emigrat doar ca sa ajunga sa munceasca constant la munca de jos.
Au servicii publice si infrastructura mai bune ce-i drept, dar degeaba emigrezi daca nu pleci cu un plan in spate si ramai toata viata un sclav, traind la comun cu alti imigranti si consumand mancare proasta si ieftina. Multi s-au imbolnavit de cancer de ajung sa plateasca enorm la sistemul medical privat.


Fara planuri si invatare, degeaba muncesti.