Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
Primu lucru care suna ciudat este:

Hyperthreading ala = ~33% extra computing power, asta ar fi practic media general valabila la procesoarele intel de-a lungul anilor (s-a pastrat de vreo 10 ani incoace), deci in contextul asta, e foarte dubios sa zici ca nu va fi folosita aia initial.

Ar avea logică dacă ps4/xbone nu au hyperthreading și măcar câțiva ani (1-2) , majoritatea jocurilor vor trebui să ruleze și pe platformele vechi , iar munca developerilor să codeze pentru generația veche (2 modele) și generația nouă (2 modele) va fi destul de dificilă.

În ceea ce privește dezvoltarea pentru noua generație .
Când pui baza pe sincronizare Amd Cpu-Gpu cum face Ps5 , dezvoltatorii pot alege să structureze fiecare element din joc cu asta in cap din prima , adica fiecare scena sa utilizeze cel mai efficient raport de lucru ( fie Cpu intensive - cu odihnirea GPu , fie invers sau cumva proportionat) , asta pe langa memoria ram 16gb Unificata in latime de banda care transfera informatiile in si dinspre ssd=ul ultra rapid.

E ceva nemaiintalnit oricum.

La Microsoft vor avea de gestionat mai multe ( Mentinerea Cpu si Gpu Locked la frecventele respective si folosirea memoriei selectiv 10gb grafica si sa moduleze cu aia 6 extra de alta latime de banda). E putin mai greu de gestionat cred atunci cand e vorba sa ai mana libera sa faci ce vrei cum vrei sau sa ai niste obligatii de respectat in arhitectura mai putin flexibile in cazul consolei Microsoft.

Eu sunt convins ca ambele vor face treaba bine si sa nu uitam ca Ps5 are (Multithreading activat Standard) de unde si frecventa scazuta de 3.5 pe cand Microsoft il are Off din default adica 3.8 si se duce in 3.6 cu el activat.
Deci stim deja din declaratiile Microsoft ca ei vor coda jocurile sa fie compatibile si cu Xbox One X si cu Series X in primul an garantat si poate si mai mult.

Vom vedea ce va fi dar eu unul sunt entuziasmat maxim de ce o sa iasa din PS5 in ceea ce priveste studio-urile dedicate exclusivitatilor Sony !