Cel mai performant hardware in generatia trecuta PS3 cea mai slaba Wii ... cea mai bine vanduta consola Wii
Cel mai performant hardware in generatia curenta Xbox One X cel mai slab hardware Switch ... cea mai bine vanduta consola PS4 locul 2 Switch locul 3 Xbox One ( cu mentiunea ca PS4 are 6 ani jumatate si Switch are doar 3 ani .. va reusi Switch sa depaseasca PS4, eu as spune un categoric da, dar ... cine stie cu guvid-19 asta)

Cred ca numai un naiv poate crede ca hardware-ul conteaza catusi de putin cand vine vorba de console.

Cat despre console vs PC .. nu are rost sa discutam, PC-ul este si va fi mult mai performant din absolut toate punctele de vedere.

Ca si idee, n-ar legatura viteza dintre controlerul de memorie si modulele de memorie, problema e cum ajunge informatia la CPU, ce arata diagrama de la microsoft este felul in care controlerul comunica cu memoria, cu felul in care contrlerul comunica cu CPU-ul. (cel putin din pozele de mai sus, sincer chiar nu ma intereseaza ce ofera microsoft ... pentru ca orice joc produs de ei va fi disponibil pe PC .. iar pe PC am mult mai multa putere de procesare (evident la un cost mult mai mare).