Quote Originally Posted by MonkY View Post
tudort: eu chiar sunt curios daca aia sunt doar ass-kissers sau chiar e custom SSD. Eu as paria pe prima varianta, mai ales ca in articol spune clar "As for Microsoft’s Xbox Series X, Sweeney isn’t saying the new Xbox won’t be able to achieve something similar; both are using custom SSDs that promise blazing speeds." - iar la Microsoft stim deja foarte clar ca nu este niciun fel de custom SSD
Părerea mea personală este că da , au investit mult în ssd și audio fiindcă au vrut să vină cu inovații reale care să aibă impact în noua generație , nu doar upgrade de specificații. Asta pentru că au câștigat mult din generația ps4 și probabil au decis să riște fiindcă este posibil să se vadă asta și la prețul consolei , cel puțin la început. După cum spuneau deja o parte din dezvoltatori , abia peste un an doi o să vedem exact ce pot scoate din sistem.

Din ce am mai urmărit pe net și am citit din impresiile celor din domeniu , e un avantaj mare faptul că pot conta pe minim 5 GB/s la transfer date necomprimate și asta se va vedea în real-time world loading , adica vor încărca lumea și texturile și grafica selectiv în funcție de scenă deci vor putea optimiza relația gpu-cpu-ssd-ram pentru a duce detaliile cât se poate de sus.

Mie mi se pare ceva important , să poți să încarci date aproape instant și astfel să eliberezi din stresul pus pe Gpu și Memorie. La partea de Audio deja au hardware dedicat deci sunt la un alt nivel cu totul. Oricum ambele platforme sunt super tari. Xbox are suport nativ Dx12Ultimate și RayTracing în timp real. Plus procesor puțin mai sus și gpu cu mai multe CU deci va scoate mai multe cadre în teorie , sau va scoate tot același număr de cadre precum ps5 dar cu îmbunătățiri de raytracing. Ambele vin cu chestii faine. Nu sunt un cunoscător profund al domeniului dar cred că vor merita ambele console.

Eu cu siguranță voi mai păstra One X (abia l-am luat) încă un an sau doi și voi lua ps5 la început fiindcă am cea mai mare librărie de jocuri acolo. Exclusivitățile Sony sunt niște experiențe care merită cu adevărat ! Exciting times are coming , păcat de criza asta și de buzunarele noastre , în rest numai de bine