Am facut aseara cateva teste, m-am jucat pe ea vreo patru ore si a fost foarte silentioasa insa nu vreau sa ma imbat cu apa rece, la mine cred ca a fost problema de codare proasta in jocuri.

Legat de ceea ce ati spus mai sus despre jocurile care se folosesc la maximum de resurse, am terminat God of War pe aceasta consola si nu imi amintesc ca zgomotul produs in acest joc sa fi fost unul deranjant.

Doar doua situatii imi amintesc cu probleme, deschiderea hartii in Far Cry 5 si unele zone de pe strada din LA Noire. In primul caz ventilatorul pornea brusc la putere, cred eu, maxima. Zilele astea doresc sa fac un test prelungit cu LA Noire, acesta este singurul joc care imi dadea impresia ca incingea consola.

In LA Noire exista o posibilitate ca PS4 sa se fi incins insa in Far Cry 5 problema sigur era din development, in timpul jocului nu era deranjant zgomotul insa cum deschideam harta, consola voia sa decoleze. Chiar si varianta in care atunci consola s-ar fi incins foarte tare, tot nu ar fi explicat faptul ca ventilatoarele incepeau la turatie maxima la nici macar o secunda de la deschiderea ei. Cu siguranta cand apasam butonulpentru deschiderea hartii, era un cod in joc care ii dadea indicatii ventilatorului sa tureze la maximum.

Acesta este postul original in care am descoprit aceasta hiba:


Quote Originally Posted by Teo View Post
Am PS4 Pro 7116B . Ma joc in 90% din timp cu casti insa zilele astea am folosit difuzoarele televizorului si am observat un comportament ciudat al consolei.

Puterea ventilatorului nu este influentata de caldura produsa de procesor, ci de anumite comenzi date de consola in anumite momente cheie.

De exemplu in Far Cry 5 in timpul gameplay-ului , chiar dupa trei ore de joaca, ventilatorul produce un zgomot nederanjant. Exact in momentul in care apas pe butonul Harta, imediat ventilatorul ajunge la o putere considerabil mai mare. Cand ies din Harta, isi revine la zgomotul nederanjant.

Chiar daca acea comanda ar suprasolicita CPU/GPU, tot ar fi imposibil ca procesorul sa se incinga atat de tare incat senzorul sa detecteze acest lucru si sa porneasca coolerul la o putere mai mare instant.

Make sense?