Quote Originally Posted by ymess View Post
Biden avantajat clar? Parca am trecut prin 2016 degeaba.
.
In 2016, Trump era privit ca un nou Ronald Reagan sau Gordon Gekko imbracat in Even Knievel, cu un stil de David Hasselhoff si cu un pic de J. R. Ewing din Dallas. Mai avea si trasaturi de TROLLUL suprem si consacrat, atunci cand era asociat cu Steve Bannon. Toate replicile si insultele pe care le-a folosit ca sa-si distruga adversarii republicani au fost scrise de el. Trump juca in rolul unui personaj, el insusi, urmarind un scenariu.
Atunci era privit ca o curiozitate de populatie ce merita experimentata si capta interes.
Plus ca contracandidatul, Hillary, era o scorpie pe care nici democratii nu o placeau. America era in plin boom economic, iar multi americani nu dadeau 2 centi atunci. Cam ca bucurestenii liberali care au absentat de la vot si a iesit Firea primar.
Si daca candida o maimuta de la republicani, Hillary tot pierdea.
Trump a pierdut votul popular, baba obtinand mai multe voturi ca el.
Dar a avut noroc cu sistemul colegiilor electorale. A castigat la mustata precum George Bush jr in 2000 in fata lui Al Gore.
In 2016 a fost altceva.



Acum in 2020, ai:
-2 milioane de americani infectati de COVID
-120 000 de americani morti de COVID
-50 de milioane de americani someri
-cea mai grava criza financiara din ultimii 150 ani
-o America izolata ca pe vremea lui Ceausescu, scoasa din acordul climatic, UNESCO, cu fondurile reduse pentru UNICEF , la figurat vorbind e cam scoasa si din ONU si NATO transpacific, cu noi conflicte pornite in Iran si Mexic, si razboaie continue in Afghanistan, Siria, Irak, Libia, acum si cu Turcia care a devenit un nou actor, Coreea de Nord care inca ameninta, Rusia si China care au iesit si mai puternice, relatiile deteriorate cu UE si Canada.
Lumea arata mai rau decat arata cea pe care a lasat-o Obama in 2016 cu toata primavara araba si criza refugiatilor.
-n-a reusit sa se tina de nicio promisiune: zidul nu s-a construit nici acum, China e mai puternica, America in somaj, trupele americane inca in razboaie prin tari straine, iar taierea taxelor si crearea de noi joburi s-au dus pe apa sambetei de cand cu COVID-ul.
-s-a dovedit a fi o papusa manevrata de Israel, Wall-Street si chiar de Putin.
-tot ce a incercat sa initieze a fost ejectat de CONGRES, de CURTEA SUPREMA, de serviciile secrete, chiar de proprii sai oameni din cabinet pe care i-a dat afara , de s-a inconjurat la modul paranoic numai cu yesmeni, ajungand la dezastrul de acuma.

A dovedit ca nu poate sa faca NIMIC, ca e doar un LOSER si un CLOVN! Nu a mai putut sa-si joace rolul de personaj cand a dat de o gramada de responsabilitati si a intampinat probleme serioase.

Nu cred ca mai castiga.

A fost manevrat in asa hal incat sa para un bau-bau, un Snidely Whiplash, ca apoi sa vina un nou erou progresist, Obama...pardon, Biden, sa-l invinga!

E vizibil terminat- nu mai are sustinatorii de altadata. L-au trollat un grup de adolescenti. Arata ca un om terminat, cam cum arata Dragnea in seara de dupa alegerile europarlamentare inainte sa-l bage la puscarie.
E posibil chiar ca si Trump sa ajunga la puscarie ca prostul dupa ce va pierde alegerile, fiind acuzat ca a jucat rol de candidat manciurian si pentru tradare nationala.



Si daca castiga alegerile, democratii vor incerca iar sa-l demita, si cred ca republicanii neoconi isi vor lua mana de pe el cand se vor vedea cu sacii-n caruta, avand cei 8 ani de mandate de congresmani asigurate.



America e menita demult sa devina o tara comunista cand vezi milioane de homelessi pe strazi si o gramada de cartiere de afro-americani ce traiesc ca-n enclave unde fac trafic cu arme si droguri.
Iar populatia alba nu face niciun efort sa-i integreze, ori politia doar umple puscariile cu ei fara posibilitatea de a se reabilita ori ii impusca!
Mi-e ca o sa se ajunga si la un razboi civil si secesiune in trei state : California+Oregon + Washington pe o parte si Statele de pe Coasta de Est (New York, DC, Illinois, Pennsylvania, Massachutsets ) care vor fi controlate de democrati si de chinezi de la distanta,

Si statele sudisto-centrale separatiste (ca Texas si Florida) controlate de republicani.
Alea mai sarace de tip Alabama, Arizona, Lousiana sau Ohio -Dumnezeu cu mila.