@JohnConstantine - m-am uitat la clipul tau dar nu observ exact problema din cauza compresiei de pe youtube. Intuiesc insa la ce te referi.
Si eu am acelasi monitor ca al tau(Acer XB271HU) pe care il folosesc in mare parte la pc. Ce vreau sa iti zic e ca sigur nu conteaza daca il tii la 144hz sau 60hz pe consola - el orcium va folosi doar 30hz in cazul jocului asta. Problema in mare parte vine de la la 2 chestii:
1. faptul ca joci la 30 fps pe consola;
2. Modul de OverDrive al monitorului(notat ca OD in meniul monitorului).

Legat de primul punct, din pacate nu ai ce sa faci daca developerii au lasat jocul la 30 fps-uri(degeaba ai monitor de 144hz daca consola iti nu scoate decat 30fps, adica 30hz). Cu atat mai mult ca rescaleaza totul si nu joci nici macar la rezolutia nativa a monitorului. Si de acolo poate aparea ceva lag.

Legat de al 2-lea punct insa, poti ajusta niste chestii.
In meniul monitorului ai 3 optiuni pentru OD. Il poti seta pe OFF, Normal sau Extreme. Trailuri de genul celor pe care le mentionezi tu apar de obicei cand ODul e setat pe Extreme sau daca e pe OFF. Daca vrei o imagine cat mai ok in miscare si care sa nu lase urme de ghosting/trailing sau dubluri la diverse obiecte pe care le vezi in scena cand misti camera, iti recomand sa tii ODul setat pe Normal. Incearca sa faci niste teste cu toate cele 3 optiuni(OFF, Normal si Extreme) ca sa observi diferentele si sa ne spui cum ti se pare mai ok.