-2,932,047 de bolnavi de COVID 19 si 132,007 morti din cauza unui sistem medical invechit , inaccesibil si costisitor
-50 milioane de someri
-Bursele prabusite care anunta cea mai grava criza economica din ultimii 150 ani
-O America izolata total de toata lumea din cauza unui presedinte inept
-proteste violente antirasism cu magazine sparte si jefuite, masini incendiate, statui decapitate, vandalizate sau indepartate pentru ca sunt dedicate unor personalitati istorice acuzate de colonialism, sclavie practicata si rasism
-feminismul si curente ca #pride si #metoo care au provocat un adevarat razboi al sexelor
-razboaie antiteroriste inca in derulare prin orientul mijlociu , neincheiate nici acum dupa 20 ani!

Din toata populatia aia, candideaza la functia suprema in stat doi senili de peste 75 ani, Trump si cu Biden, unul idiot si narcisist, cu tendinte de a da foc la tot, celalalt cu tendinte spre dementa, dar cel putin mai maleabil si mai controlabil.
Iar intre timp si-a anuntat candidatura Kanye West , deci exista perspectiva de a urmari "Keeping Up with the Kardashians" la Casa Alba.
Au gasit democratii cu cine sa-l inlocuiasca pe Trump!

Ceea ce vedem astazi este rezultatul a 30 ani de populism si educatie deficitara , fie ca vorbim de socialismul din segmentul democratilor care se face ca ii pasa de nevoile si problemele populatiei , fie de neoconservatorismul din segmentul republicanilor caruia nu-i pasa deloc.

Este acesta declinul Americii, de va rezulta un razboi civil cultural si rasial si secesiune, marcand oficial sfarsitul NATO si abandonand Europa in mainile Rusiei si Chinei care sunt conduse acum de dictatori votati pe viata?
Sau o alta perioada de criza din care America poate sa-si revina, chiar sa devina mai puternica ?
Se va ajunge la o divizare in state republicane fasciste sudisto-centrale si in state democrate comuniste de pe ambele coaste ?
Exista riscul ca pana la urma corporatiile din industria Big Tech (Microsoft, Facebook, Amazon, Apple, Google, Tesla, SpaceX) sa preia controlul si democratia liberala americana sa se stinga pentru totdeauna ?

Cum ar putea fi afectata democratia din Romania situatia actuala a Americii ?