Nu in teleg ce probleme aveti cu combatul, e foartre ok. Eu am curatat prima zona, am terminat primul act, jucand pe normal, si tocmai contemplam ideea sa trec pe hard ca deja mi se pare prea usor. Norocul e ca in zona urmatoare AI-ul devine mai challenging o idee.

Tot timpul mi s-a parut ca luptele sunt fair, daca le abordezi cu un minim de pregatire. Ai stand-off-uri, ai assasinations, ai patru stance-uri pe care le poti schimba on the fly si upgrada pentru fiecare tip de inamic, ai throwables si arcuri cu tot soiul de proiectile, si cu skillurile si upgade-urile specifice. Unii se plang de lock on. Faptul ca au inlocuit lock-onul cu un stick directional face luptele cu atat mai fluide, e foarte usor sa targetezi pe oricine din jurul tau doar prin o rotire a left-stickului. Random encounters alea se pot evita, daca va deranjeaza, ii vezi pe harta de la distanta. Pe mine personal nu ma deranjeaza.

Asa, acum despre open world. Da , grafic se putea mai bine, dar pe mine ma intereseaza mai mult gameplay-ul. Nu pot sa joc un joc doar pentru grafica, de asta am abandonat precedentul exclusiv sony dupa 4 ore. Lumea e frumoasa, nu e asa mare cum tot aud pe unii pe aici, nu se poate compara cu AC sau cu Withcerca ordin de marime. Unii zic ca e goala. Nu stiu, poate nu ati explorat-o, la mine e inca plina de markere, side missionuri, tales si mythic tales. Questurile pentru companioni, alde Lady Masako, Ishikawa, Kenji, Yuna sunt interesante si au substanta si varietate, spre deosebire de cele fetch/kill de prin AC sau Horizon, ca tot vad comparatii cu jocurile alea. Sistemul de fast travel iarasi mi se pare foarte bine pus la punct, harta efectiv e impanzita de puncte de fast travel. Activitatile secundare iarasi sunt fun, shrine-urile, bamboo challange-urile.
Nu as compara jocul nici cu Witcher, care e un full time RPG cu sisteme mult mai complexe, dar nici cu Assasin's Creedurile noi, unde levelling up inseamna sa gasesti bucati de armura noi, arme noi si de level mai mare, unde ai dps check legat de velelul caracterului.
Aici abordarea mi se pare mai buna, ai cateva arme si cateva armuri pe care le upgradezi, nu trebuie sa schimbi o mie si o suta de componente. Nu vreau sa sugerez ca e mai bun ca nici unul din cele doua jocuri mentionate, doar ca e altceva ca abordare, comparatia intre ele se opreste la un nivel superficial, imo.
Eu sunt catre jumatatea jocului si inca nu m-am plictisit de el, ce sa zic? Sa vedem cum se prezinta Cyberpunk, in rest pentru mine asta e GOTY pana acum.
A, si sa nu uit, e foarte trist ce se intampla pe metacritic, cu fanii TLOU2 care fac review bombing la joc doar pentru ca e mai bine perceput de comunitate decat ala. Am verifricat eu personal dupa ce vazusem ceva youtube pe tema asta, si sunt zeci de review-uri ale unor useri care au recenzat doar doua jocuri si cam aatat: TLOU- nota 10, si asta - 0. cat de trist rebuie sa fii sa te cobori la asta?
A, si mai e si comunitatea asiatica din statele unite care urla ca jocul e rasist si e cultural appropriation. Raspunzandu-li-se cu argumentul ca a fost foarte bine primit in Japonia, unde stocurile fizice sunt epuizate si are note foarte mari de la critici, au raspuns ca aia de acolo sunt fascisti, si ca de ce e nevoie sa ii intrebe pe ei, cand comunitatea din USA stie mai bine. Welcome to 2020, unde retardsmul e la rang de lege.

Pentru noi restul, hai sa ne bucuram de jocuri si sa fim fericiti ca exista cate ceve pbntru fiecare. Pe PS cel putin, ca la ce am vazut aseara pe xbox (care e my main console, by the way, nu sunt hater), nu am nadejde ca o sa vedem ceva foarte bun de acolo curand, cu exceptii minore.