Come on guys, daca nici in 2009 nu aveti indeajuns de multe informatii pentru a sti daca jocul este pe placul vostru sau nu... atunci NO COMMENT. Exista demo-uri, exista trailere, exista walkthroughs, exista ingame movies, etc... La urma urmei, de-asta exista un site precum CG. Ca sa ne putem informa mai bine asupra jocurilor ce apar, sau de ce nu, a unor jocuri mai vechi pe care le-am ratat. Acum, daca faceti parte din categoria care face preorder cu 2 ani inainte... n-am ce sa va fac. Tin minte ca acum ceva ani in urma, cumparam jocurile dupa ce vedeam prin reviste un articolas de 2-3 randuri... astazi avem reviews de n pagini, cu screenshots, trailers, etc...

In rest, intr-adevar nu este totul perfect, dar nici nu cred ca ne-am dori. Care ar mai fi placerea de a cumpara un joc daca am sti totul despre el inainte ? Oricum, suntem off-topic... zaice intreband de fapt ce parere avem despre scaderile vanzarilor. Despre care nu putem sa spunem decat ca sunt asociate cu criza. Insa nu e nimic exagerat. Vad jocuri lansate de curand ce s-au vandut extraordinar de bine... Cat despre Nintendo care se plange de scaderi de vanzari, cred ca ar face bine sa mai arunce o privire la preturile lor de retail. Ei inca au jocuri lansate de 2 ani care se vand cu aproape acelasi pret precum cel de lansare. In cazul Sony, e simplu... au investit mult in PSN, din care totusi scot putini bani (acolo unde Microsoft o duce cel mai bine).

Pe de alta parte, scaderea asta de vanzari si profituri au scos la iveala si o alta fata. Au inceput publisherii sa renunte la titluri de 2 lei... au inceput developerii sa puna osul la bataie de "frica" inchiderii studiourilor, si tot asa... Titluri care o "lalaiau" pentru urmatorii 2-3 ani deja au primit date de lansare mai apropiate... chiar daca sunt prea apropiate de criza. Cu alte cuvinte, se apropie un pic de modul in care s-a dus naibii piata imobiliara in Romania. Adica s-a exagerat in toate. De la preturi de development, pana la timpi de executie. Mai punem si faptul ca acum apar cele mai bune discounturi... Asa ca, sa privim jumatatea plina a paharului. Dar in nici-un caz sa nu luam paharul sa-l spargem, pe motiv ca pirateria e sfanta. Just my 0.50 cents