Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Consoles brands VS Game makers
-
Senior Member
faptul ca acum avem (tot ceea ce a insiruit MonkY) nu constituie un argument foarte bun. nici jocurile nu erau atunci atit de complexe pe cit sunt acum, deci pina la urma si jocurile si posibilitatile de informare au mers in paralel. din pacate, felul in care se distribuie jocurile (ca model de business) nu a evoluat deloc. da, avem distributie online, insa ei tot asa iti livreaza jocul (pe de-a intregul) fara sa faca nici o diferenta. e ca si cum iTunes ti-ar da posibilitatea sa cumperi numai albume intregi, nu melodii la bucata. ei de ce au inteles iar astia nu pot?
apoi mai e problema expusa de darkone pe care eu intr-adevar am sarit-o. de ce sa platim la fel pentru jocuri distribuite online? momentan platim la fel pentru ca jocul din raft inca se vinde ffff bine iar retailerii chiar conteaza. modalitatea ca retailerii sa conteze si de acum inainte (deci sa nu ii fortam sa dea faliment) ar fi distributia dupa modelul expus in postul meu anterior (sau ceva similar). in felul asta ii multumesti si pe colectionari care vor sa vada carcasa si discul original (sau alte goodies dintr-un collectors edition) si pe retaileri care nu isi pierd afacerea. solutii exista pentru toata lumea insa cred ca o sa mai curga multa apa pe Dimbovita pina o sa accepte lumea asa ceva. daca eu abia de la al doilea post m-am facut inteles, nu stiu cit o sa inteleaga gigelu care pirateaza tot ce prinde. ce tare ar fi sa poti copia orice disc fara nici o problema insa fara sa te autentifici online si sa platesti pentru continutul pe care il joci, sa nu poti juca nimic. bye-bye piraterie din momentul ala si nu cred ca ar fi chiar atit de imposibil de implementat un astfel de sistem. daca pina si in televiziune avem pay-per-view, pentru muzica avem iTunes (si altele), pentru jocuri (indiferent de platforma) de ce nu ar fi un model similar? deci, da, sunt de parere ca distributia jocurilor e in urma in comparatie cu celelalte forme de entertainment si e pacat.
mda...Taw, sunt tare curios ce inseamna PSN la pamanat ca pina una alta nu vad pe nimeni sa se planga de Killzone 2 de ex. chiar as fi curios sa aflu ce jocuri merg prost pe PSN si ce jocuri merg prost pe Live (pe Live stiu de GoW2 insa nu stiu care mai e situatia actuala).
sau ca sa va intreb altfel, ce argumente ati avea impotriva unui sistem pay-per-play adaptat realitatilor din aceasta zona de entertainment? nu ar fi convenabil sa aveti single si multi separat? sau sa achizitionati numai hartile care va plac folosind un sistem similar cu cel care va lasa sa cumparati numai mp3-urile preferate, nu neaparat albume intregi? singurul impediment pe care eu il vad ar fi faptul ca un producator ar putea afirma ca un joc costa mai mult decit un album audio si atunci pretul final reflecta costurile de productie/distributie/etc si profitul. DAR, vin eu acum si ma intreb, cu ce a gresit consumatorul ca sa plateasca si ceea ce nu ii place? sau ceea ce nu vrea? din cauza asta spunea ca mai echitabil ar fi pentru consumator sa poata alege. am chiar si un exemplu pentru voi. jocul Watchmen care a fost impartit in 2. bravo lor. daca ai cumparat prima parte si nu ti-a placut, nu esti obligat sa o iei si pe a doua. e un inceput. daca stiai de la inceput ca vrei sa-l joci, atunci ai rabdare pina iese partea a doua si il iei complet sau si mai bine iei blu-ray-ul hibrid care contine si jocul si filmul. e un inceput si asta (si mai sunt de la telltale wallace and gromit si altele doar ca in loc sa fie livrat fiecare episod la o anumita perioada de timp, sa fie lansate toate odata...Siren parca..alt exemplu in care puteai sa cumperi pe episoade sau tot odata). sper ca acum ati inteles ce zic eu aici. (alt motiv bun este criza. poate nu am 50eur pe card acum, dar vreau sa joc citeva harti in multi si singleplayeru il iau alta data. decit sa ma piarda de client, nu mai bine ma atrag cu alea citeva harti, dupa care, daca imi place jocul, cumpar si restul hartilor si eventual si partea de single? cred ca asta e un alt motiv destul de bun zic eu pentru un asemenea sistem).