Single post: Ghost of Tsushima / Director's Cut
-
Why so serious ?
Dupa cum zicea si Svart, 7 e o nota bunicica pentru un joc de genul asta, mai ales un nou IP de la un studio relativ mic.
Si intr-adevar, nu conteaza faza cu umbrele la iarba (desi sa fim seriosi, nu era ceva baza pe GI, doar faceau in asa fel incat sa se faca umbra pe iarba ca un cerc in jurul jucatorului - 0 resurse mancate in plus) sau taiatul ierbii, dar era un nice feature to have. Ca multe altele pe care alte jocuri le-au implementat deja de cativa ani si te astepti sa le ai in toate jocurile din punctul ala.
Dar ma amuza teribil (si nu doar la tine sau ati oameni de aici de pe forum) cand zice cineva ca-i super joc, 10+++, GOTY 2020-2024.
Si cand intrebi de ce, pentru ca povestea e slaba, unele animatii sunt sub orice critica, gameplay wise are bube si jocul are bug-uri game breaking unele (vezi ce am patit eu), mi se raspunde foarte sec - aaa, pai povestea e slabuta, ca deh, ce te astepti de la un joc cu samurai? iar animatiile nu conteaza, ca deh, important e in combat (iar lipsa lock on este un feature, pentru ca te poti misca cum vrei tu, iar daca dai pe langa din cauza camerei, e vina ta, git gud, jocul e perfect), restu sunt mai slabe dar nu ma deranjeaza, iar gameplay wise, e putin plictisitor, dar e fun - pai deja nu mai e joc de 10 (adica perfect, ceva in care toate sistemele se potrivesc perfect, functioneaza perfect si se completeaza unu pe altu) ci este un joc de maxim 8. Din care se mai scade ceva pentru alte probleme, gen texturi intinse, personaje de ceara samd.
Eu chiar ma bucur sincer cand cineva este super impresionat de anumite lucruri care nu sunt wow - cunosc oameni care sunt efectiv dati pe spate de cum arata jocul asta (si nu numai) - partea artistica este peste orice textura intinsa sau animatie de mers prin trepte si urcat pe munte.
Dar eu nu intru in categoria asta si daca o rotita nu merge bine din tot acel angrenaj, atunci imi strica din experienta si scade din nota. Iar aici, din punctul meu de vedere, sunt multe rotite stricate sau lipsa.
Pentru mine jocul ala, in care am putut lasa de la mine o gramada de situatii ciudate si probleme asemanatoare, a fost Days Gone. In niciun caz joc de 10, dar pentru mine a fost GOTY 2019, urmat de Death Stranding.