Single post: Ghost of Tsushima / Director's Cut
-
Member
Sistemul actual de notare e destul de ciudat, si incepe sa cuprinda elemente care nu au legatura cu valoarea intrinseca a jocului. Sunt faimosi deja aia de la ceva website care au zis ca jocul e fun, gameplayul e ok, lumea frumoasa si combatul bun, ca apoi sa ii dea ceva de genul 6 din 10 doar pentru ca e un joc cu japonezi facut de americani, ca e cultural appropriation si asa mai departe. Asta desi in japonia jocul e foarte bine primit si laudat. Dar asta e parte a de politica, si nu vreau sa insist pe ea, dar incepe sa fie trist.
Nu ma deranjeaza o nota de 7, nici nu ma intereseaza foarte tare, am jucat jocuri cu note destul de mici care mie mi-au placut mult, si viceversa. Fiecare are modul ui de a vedea lucrurile, atata timp cat e argumentat si nu e subiectiv e ok. Asta vorbind in general, pentru ca referitor la GOT vad o tendinta ciudata de a forta comparatia lu TLOU2, si pe aici, si pe la jurnalisti, si nu intelg de ce, ca gemeplay sunt foarte diferite, si ca grafica abordarile si directia artistica sunt distincte, TLOU are de departe grafica mai buna, dar lumea din GOT mi se pare mai frumoasa, de multe ori m-am suprins oprindu-ma sa admir peisajele. Dar din nou, aici e o parere subiectiva.
Comparatia cu AC e valida din punctul meu de vedere. Stealthul e cam varza, poate cu noua dificultate l-or mai fi imbunatatit, dar pe normal si hard aveai tot timpul de pe lume sa iesi din ascunzatoare, sa te pisi la marginea gardului si sa revii in iarba fara sa fii vazut. Combatul insa mi se pare mult mai bun ca in Assassins Creed, si faptul ca nu ai level ajuta foarte mult fluidizarea progresului in joc, nu ai dps checkuri pe nicaieri. Fireste ca in zonele noi inamicii sunt mai grei, dar asta depinde de skill in primul rand, nu de level ca in AC. Faptul ca lumea nu e asa de mare ca in origins si odyssey iarasi este un plus penttru mine, si sitemul de fast-travel e bine pus la punct.
Eu as da si cativa de 10 sa fiu sincer, la Dark Souls 3, la Bloodborne de exemplu, jocuri pe care le-am platinat sau facut 100%. Si God Of War l-am platinat, mi-a placut indeajuns, dar nu i-as da chiar nota maxima. Din nou, pentru mine 10 nu inseamna ca jocul e perfect, e doar nota maxima care se poate da, si unele jocuri chiar o merita, imo. Nu e cazul cu GoT, desi pentru mine e GOTY pe 2020 pana acum, dar asta pentru ca nu am jucat altceva mai bun, nu pentru ca e perfect. Sa vedem cum va schimba asta Cyberpunk.