Daca statul va incepe cu regulations, pestii mari vor gasi portite sa scape de asta.
Ceea ce face Apple si Google e perfect normal, au monopol (in 2 deh) dar bravo lor ca au. La ce va asteptati, la Play Store Huawei sau Xiaomi sa aibe cota mai mare de piata? Doamne fereste.
Apple s-au chinuit sa faca un sistem inchis foarte bun, au o investitie software uriasa.
Iar Google a sponsorizat dezvoltarea Android Open Source, nu ca is baieti buni, ci sa fie adoptat la scara larga sa isi puna magazinul Play si serviciile lor.
Parerea mea e ca Google nu are ce comenta aici. Apple macar pe platforma lor poate impune pretentii, nu stiu statistica cea mai la zi, dar in medie un user pe App Store e mult mai predispus sa faca plati pe App Store decat un user de Play Store.
Plus, 30% Google isi ia si cota din reclame, ei dau tonul la reclamele de pe Android si IOS. Bine, au mai venit cei de la Facebook si Unity recent, dar ani de zile si-au luat cota.
Si din nou Google, app reviews pe Google Play sunt o gluma, daca o aplicatie incalca regula asta sunt sanse minimale ca cei de la Google sa detecteze asta. Procesul se face manual. In schimb cei de la Apple sunt mereu foarte atenti, la orice aplicatie, chiar daca nu o descarca nimeni. Apple s-a sesizat, si Google dupa una doua s-au luat si ei.