#The Last of Us Part 2 - 100% - 30 de ore pentru platina si inca 15 pentru cele 2 trofee din DLC
Studiourile Sony au inceput sa isi faca un obicei (prost, zic eu) din a adauga la o luna de la lansare cate 1 trofeu de bronz care presupune sa termini jocul inca o data, fie pe o noua dificultate ori pe new game plus. Asa au facut cu Days Gone, Spiderman, Horizon si acum si cu The Last of Us. Inteleg sa adauge o lista de trofee pentru un DLC complex precum Left Behind, dar am ajus sa nu mai pot vinde jocuri cumparate day 1 pentru ca ma trezesc fara 100% pentru un singur trofeu adaugat peste noapte. La TLOU2 am avut norocul de a nu avea timp de el cand a aparut. Trebuie sa ma invat minte si sa astept mai mult inainte de a le cumpara jocurile, nu doar ca primesc un pachet complet daca nu le iau in prima zi, dar am toate sansele sa scap mai ieftin.

Jocul cedeaza sub propria greutate pe Grounded, devine frustrant si ajungi sa iti dai seama ca are un combat mediocru. Fara suficiente resurse, fiecare lupta cu zombie devine melee action game, iar fiecare lupta cu oameni simulator de stealth. Cu alte cuvinte, jocul isi anuleaza singur toate armele si mecanicile interesante pe care le creaza prin crafting. Daca nu vreti trofeul, recomand cu caldura dificultate custom pe survivor, dar cu raritatea resurselor pe very light, astfel incat sa poti avea mereu arme la dispozitie. E de 10 ori mai distractiv decat sa bati runners cu pumnii goi. Ori asa, ori grounded cu cheat-ul pentru crafting infinit, combinat cu un stil de joc agresiv de genul Doom. You're going to have a blast.