Tara asta e abia iesita din cel mai stalinist regim pana la urma, iar imediat am avut parte de cleptocratie si anarhie.
Nici tarile invecinate, care si ele au avut un comunism (ce-i drept, mai moderat) n-au trecut prin asa ceva, stand mai bine la procesul de democratizare. Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, tarile baltice n-au avut un bolsevic ca Iliescu care sa confiste revolutia si sa o transforme intr-o lovitura de stat ca sa vina la putere si sa ruineze industria, invatamantul si sistemul medical. Fiind educati, dar mai ales, catolici, au votat conservatori sau liberali de dreapta.
Noi romanii, bulgarii, sarbii si moldovenii, fiind ortodocsi, am continuat sa votam comunisti sau comunisti in haine de liberali.


Romania a devenit o democratie abia din 2005, doar ca o democratie cam prost inteleasa cand vad cat de mult au perpetuat trenduri precum manelele si cocalarismul.
Pana la urma, la o asa evolutie, era de asteptat sa ajungem in situatia asta, mai ales in judetele din Muntenia-Oltenia-Moldova unde predomina PSD si toata mafia interlopa.

Transilvania insa a fost mai mereu cu un pas inainte, si in evul mediu de cand au venit teutonii pe acolo , si in perioada comunismului au fost mult mai avansati (cum din Timisoara a izbucnit revolutia), si acum sunt mai in fata.
Se cunoaste ca au avut influenta maghiara, germana si austriaca.


Comparati orasele precum Sibiul, Brasovul, Alba, Clujul, Timisoara, unde predomina casele vopsite in culori vii (in special culori calde) cu tigle rosii, cu un stil arhitectural dupa specific occidental, bisericile catolice si protestante, dar mai ales, turnurile cu ceas din centrul fiecarui oras ..................cu orasele si satele din Oltenia, Moldova si Muntenia unde predomina griul, gardurile din sarma, blocurile gri de stil comunist de zici ca sunt penitenciare din beton, casele urate cu arhitectura saracacioasa de prost gust, cum vedem prin Las Fierbinti.
Normal ca in astfel de orase domina interlopii, infractorii, nesimtitii, curvele si cocalarii.

Pana la urma, doar observand imaginile, unde v-ati simti voi mai bine?
Intr-un oras cu multe case vopsite in diferite culori vii si calde, sau intr-un oras gri ?