Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
Daca va castiga TLOU2 o va face pentru poveste, pentru atmosfera, pentru animatii, pentru control, pentru grafica, pentru gameplay, pentru tot ce este jocul ala - in niciun caz pentru continutul feminist si LGBT. Dar nu ai cum sa intelegi tu lucrurile astea pentru ca esti prea obtuz ca sa te joci un joc de calibru TLOU2.
Da, fac parte din categoria care sustine ca primul joc a fost cel mai bun si considera ca aceasta continuare e o rusine.

Si da, recunoscutul Game Awards aka fostul Spike Video Game Awards care dadea "goty" la jocuri comerciale numai pentru calitate nu premiaza jocurile, ci dupa notorietate, numarul de fani, vanzari......si mai ales dupa cata "cascaval" dau producatorii.
Sau credeai ca ceremonia e una corecta si industria gamingului e imaculata? Coruptie si favoritism le gasesti in toate industriile pana la urma, nici industria high-tech nu poate sa scape neatinsa.

Daca era o ceremonie corecta, anul trecut nu era premiat Sekiro de la Activision (care mi se pare un joc banal, mult sub Nioh sau Ghost of Tsushima ca tematica despre samurai), si in schimb era premiat Control (pentru mecanicile de telekinezie, telepatie si fizica) sau Death Stranding (pentru poveste si concept) care au venit cu ceva nou.
Nu, hai sa-i ofere premiul de GOTY la Sekiro, un joc banal cu un samurai care se bate cu monstri, un rehash pe care l-am mai vazut intr-o gramada de jocuri....pentru ca in spatele lui e Activision.

In 2018 hai sa zicem ca God of War a meritat premiul, totusi Red Dead Redemption 2 ofera sute de ore de joc, avea o lume open world imensa, si avea o poveste mai buna decat cliseul "father issues" din GOW pe care l-am tot vazut abordat in ultimii ani, preluat de la BioShock Infinite si Last of Us 1.

In 2017 , la fel, au premiat Zelda pentru ca.....Nintendo si pentru ca au recurs la nostalgia fanboy-lor, desi erau jocuri mult mai bune de la Cuphead,What Remains of Edith Finch si PUBG la Monster Hunter World sau Horizon Zero Dawn care venisera cu niste inovatii.

In 2016 a castigat Overwatch (produs de Activision-Blizzard) ...in fata unor jocuri infinit mai bune ca Uncharted 4, DOOM, Inside, XCOM2, Battlefield 1, Titanfall 2. Cred ca ma simteam mai bine si daca ii dadeau GOTY lui Pokemon GO pentru inovatia de a iesi din casa pentru a prinde pokemoni la semafor cu telefonul .....decat la Overrated, inspirat dupa Team Fortress si Unreal Tournament 2004.

In 2015 au premiat Witcher 3, poate singura data cand au premiat ceva de calitate, dar asta la presiunea fanilor si pentru ca jocul a avut vanzari mari, altfel votau Fallout 4.

In 2014 au preferat sa premieze Dragon Age Inquisition (pentru ca EA) care mi se pare destul de slab si sub Dragon Age Origins.......decat Dark Souls 2, The Worlf Among Us, Divinity Original Sin sau chiar si Titanfall (produs tot de EA, dar macar era mai fun, insa n-a avut prea multi fani).

Dupa cum se vede, premiaza jocurile in functie de fanbase sau notorietate, nu dupa calitate.