Nu poti sa spui ca sunt ingust la minte si misogin cand am jucat multe jocuri cu protagoniste feminine precum Tomb Raider, Bayonetta, Portal, Half Life, Horizon Zero Dawn, Assassin's Creed Syndicate/Origins/Liberation, Metroid, Mirror's Edge , Starcraft 2 Heart of Swarm, inclusiv in jocuri ca Far Cry 5 , Dragon Age Inquisition, Black Ops III si Mass Effect Andromeda am ales sa joc cu un personaj de sex feminin fiindca in anumite contexte mi s-au parut mai potrivite decat un personaj masculin, ocazional si prin Skyrim si Assassin's Creed Odyssey chit ca in mare am jucat cu un personaj masculin in mare parte.

Inclusiv personajul meu din GTA V Online e de sex feminin si chiar e o motociclista "cu muschi" ca sa zic asa, in Red Dead Redemption 2 Online, primul personaj cu care am jucat a fost o cowgirl bad-ass.
Cu siguranta voi alege sa joc si in Cyberpunk cu un personaj de sex feminin.
Am jucat o gramada de jocuri cu personaje de culoare de la GTA V si San Andreas pana la Mafia III si Watch Dogs 2 recent si nu m-a deranjat cu nimic.
Nu ma deranjeaza ca joc cu o femeie dura. Chiar ma asteptam ca Ellie sa devina protagonistul continuarii.

Ma deranjeaza ca au facut-o lesbianca de la Left Behind intr-un mod abuziv, iar in Last of Us 2 deja evidentia latura asta in mod ostentativ de mi s-a acrit.

Si-au batut joc de personaj in incercarea de a acapara atentie si de a crea controverse prividn homosexualitatea. A devenit deranjant ca trebuie musai sa avem personaje gay in toate jocurile.

Cum de prin anii 2000' ne puteam juca un joc lejer fara gay si nu se plangea nimeni ca homosexualii sunt discriminati?

Cateodata mi-e dor de normalitatea din anii 2000' cand nu era isteria asta progresista, cand nu era nimeni persecutat pentru un banc misogin/homofob/usor rasist.
Si ne mai miram de ce americanii il vor realege pe Trump si ultanationalistii au inceput sa obtina popularitate in UE.
Pai pentru ca de aia.....ca mass-media ne toarna progresism pe gat de ne vine sa vomitam. Pentru ca dupa multe "bla-bla-uri la TV", oricum problema rasismului si misoginismului nu se rezolva, pentru ca initiatorii acestui curent sunt niste politicieni si afaceristi mizerabili fara scrupule care fac bani de pe urma categoriilor defavorizate.
Oricum, eu stiu ca povestea asta nu se va incheia deloc frumos, e posibil chiar sa insemne sfarsitul civilizatiei moderne asa cum o stim si sa ne jucam de-a "Last of Us" in real life.

Pana una alta, pe lumea asta mai sunt si oameni de culoare, feministe emancipate si homosexuali care nu sunt deloc progresisti, care si-au vazut de treaba si au muncit din greu ca sa se realizeze fara sa-si evidentieze culoarea si sexualitatea.
Au inghitit foarte multe insulte, au mancat bataie in scoli pentru culoarea pielii si orientare sexuala, au fost tinta mistocarelilor la munca, dar au mers mai departe. Si-au vazut de treaba , i-au ignorat pe oamenii toxici, si-au selectat atent prietenii, au stat alaturi de oamenii care le-au recunoscut meritele si i-au apreciat asa cum sunt, au acceptat si sfaturi si critici cum sa se integreze in societate si au reusit in viata, fara sa adere la miscarea "corectitudinii politice".
Nu cred ca exista oameni mai jegosi decat aia care isi folosesc culoarea pielii sau orientarea sexuala pentru interese financiare sau pentru a promova intr-o functie inalta, privilegii , fara nicium merit sau un efort depus. Efectiv isi bat joc de memoria celor care au suferit cu adevarat de pe urma opresiunilor rasiale si sexuale.

Iar mass-media liberala, fara nicio rusine, a inceput sa faca bani din treaba asta.