Quote Originally Posted by ymess View Post
2. Tineri cu energie, mici revolutionari wannabees care cauta foarte puternic sa se afirme. Aici e cazul si lui @ignognito. Da in ciuda indoielilor asupra sanatatii sale psihice, il consider un fel de tanar revolutionar care vrea foarte mult sa se afirme, lucru deloc gresit, dar in lipsa de metode ajunge sa se faca resimtit pe forumuri. Scriitorul meu preferat, Nassim Taleb vorbeste despre ce inseamna lumea de azi, unde eroismul nu mai e deloc valorificat, si poate suntem prima generatie care simte asta.

.

Nu stiu daca ai licenta in psihologie sa-mi judeci sanatatea mintala, dar toti oamenii vor sa se afirme de la nastere pana la moarte. Ne sta in gena.

Eu revolutionar ?
Depinde in ce stil.
N-am fost niciodata la proteste pentru ca le consider "socialiste" de la revolutia franceza incoace si majoritatea se termina prost. Iar mai toate revolutiile din istorie au fost de fapt razboaie civile intre elitele nobiliare si burghezime.
Ca vorbim de revolutia bolsevica, revolutia franceza, revolutia americana, revolutia anticomunista, primavara araba, toate s-au terminat cu inlaturarea unei elite si venirea altei elite la conducere. Nu poti face revolutie fara finantare apoi.
Revolutiile si protestele duc la violenta, de asta mi se par primitive.

Singura metoda eficienta si civilizata pentru a combate un sistem sau un regim politic defect este greva fiscala.
Nu mai hranesti sistemul putred, automat "caracatita" moare de foame, regimul politic da faliment. Si chiar au fost foarte multe care au avut succes.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...tax_resistance

Nu mai muncesti in tara condusa de regimul pe care il detesti, nu mai platesti automat taxe, nu mai cumperi nimic din tara respectiva, nu mai folosesti moneda regimului, si mai presus, emigrezi si nu mai aduci niciun ban in tara.


Esti tanar, vrei sa arati cat de tare / super erou esti. Ce faci? Sa te duci in armata? De unde ca la primul razboi cu o bomba se termina tot. In politie? Sa fii de rasul tarii ca te au interlopii la mana. Sa devii profesor universitar? Toti studentii te iau la misto, singurul interes e sa ia un 5.

Dintre toti astia, cred ca cel mai supererou care are sanse mari sa schimbe societatea e profesorul.
Educarea maselor e singura solutie pentru un viitor mai bun ca sa previi razboaiele si infractionalitatea.
Un profesor bun de biologie e chiar mai util decat un medic ca poate sa le spuna prostilor sa traiasca un stil de viata sanatos ca sa nu se mai imbolnaveasca si mai ales le spune sa fie mai precauti pentru a preveni accidentele.