Eu nu am FB de fel, nu m-a pasionat niciodata, cu atat mai mult dupa ce au iesit la suprafata toate mizeriile pe care le fac cu datele "clientilor" acum mult timp. Nu vad vreun beneficiu real al unui astfel de serviciu, dar asta e alt subiect (stiu, stiu, sa iti vezi colegii din clasa a4a de care nu mai dadeai sau altele). Eu inteleg ca trebuie sa functioneze cu un cont, dar ceva asociat cu FB pierde instant puncte la categoria incredere si nu cred ca doar pentru mine.

Aici nici macar nu e vorba despre a avea ceva de ascuns, e vorba despre privacy. Si FB are probleme grave la asta. Chestia cu "si aia fac la fel" nu scuza cu nimic, este doar whataboutism. Nu imi convine ca Google face asta, normal. Dar na, mi-am asumat cu ei. Nu mi-as asuma asta si cu FB, astia sunt mizerabili, chiar pe fata. Nimeni nu e sfant, toti culeg date, chiar si Apple, desi stiu ca le place sa se frece pe burta ca ei nu fac nimic cu ele si userii de rand chiar pun botul la asta. Tu probabil o sa zici ca nu face Apple d-astea si poate vei mentiona diferite cazuri in care Apple "cica" nu a facut unlock pe telefoanele unor criminali sau teroristi ca sa aiba politia/FBI acces, etc. Eu nu cred chestii de genul, este strict parerea mea, nu vreau sa conving pe nimeni de contrariu.

Evident, pot foarte usor sa nu folosesc acest serviciu, ceea ce se va si intampla in cazul meu, eu am postat asa, ca idee, chiar nu stiam cum functioneaza treaba si mi se pare cam aiurea sa il conditionezi cu un cont de social media care trebuie sa fie "in good standing".