Quote Originally Posted by raduadelin View Post
Hai, totusi, sa nu mai dezinformam aiurea. Daca jocul ar fi fost gold din aprilie, aveau timp sa il lanseze de doua ori pana acum.

In general, un joc devine gold cu aproximativ o luna inainte de lansare, timp in care este trimis catre presa pentru reviews. In tot acest timp, developerii lucreaza la un patch pentru day one.
Nu am niciun interes sa dezinformez aiurea.

Chiar am cautat acum din nou si am gasit aici acest paragraf - deci e posibil sa ai dreptate:
When a publisher plans to release a game, they submit an application to the ESRB. Then they send a video of footage from the actual game, including the most extreme examples of potentially offensive content and overall game play. The raters view this footage -- they never actually play the game -- and assign it an ESRB rating (for example, E (Everyone) for a game that is suitable for ages 6 and over).
Dar poate este valabil doar la ESRB...

Asa ca am cautat unde am citit in urma cu cativa ani, unde explica tot procesul - e chiar interesant de citit toate capitolele si chiar citisem atunci ca vor sa se uneasca cu ESRB cumva.
Uite un raport PEGI din 2015 unde citisem (dureaza ceva pana se incarca, pt ca e la archive.org pagina, a fost stearsa de pe internet de atunci).
La pagina 8 e descris procesul, dar vezi si pagina 9 - iar la pagina 17 e componenta boardului.

Ideea e ca din momentul in care este trimis la aprobare de rating acea varianta, ei nu mai au voie sa o modifice - adica poveste, continut grafic, intamplari, obiecte, dialog etc - practic dupa ce trimit pt rating pot face doar number tuning, balancing sau bugfixing, atat.

Si la un joc atat de mare, dureaza enorm de mult astfel de lucruri - tine totusi cont de faptul ca inital trebuia sa se lanseze in Aprilie parca, deci cu siguranta aveau jocul gata de atunci.