Guys, Microsoft a detinut si pe generatia actuala DirectX-ul... asta nu inseamna ca pe consola celor de la Sony au venit jocurile mult mai prost facute. Dar da, ma tem ca pentru toate functiile enumerate de jormungandr86 in postul sau, cei de la Sony (de fapt developerii ce vor lucra la jocuri pentru PS5) vor trebui sa gaseasca alternative pentru a realiza acelasi lucru. Sa nu uitam ca practic Microsoft are kernel de Windows in spate, pe cand Sony are Linux. Din start vor folosi metode diferite, dar engine-urile sunt deja scalate foarte bine (se vede deja din generatia anterioara). Ah, ca daca vei lua 2 jocuri si le vei compara side by side, la unii vor fi 5 pixeli in plus, la altii 3 fps-uri in minus, asta e ceva normal. Si cred ca pe 99.9% din gameri nu ii va deranja...

Insa la final de zi, eu cred ca jocurile multiplatform vor oferi cam aceiasi performanta/calitate pe ambele console. Aici apare de fapt lucrul care ma ingrijoreaza un pic pe mine. Si anume, care dintre console o va trage in spate pe cealalta? Pentru ca stim foarte bine cum merg lucrurile. Sa zicem ca vine Ubi cu un AC ce ruleaza la 60fps in 4K pe XSX. Iar pe PS5 ruleaza cu 50fps, cu aceleasi setari (puteti inversa consolele intre ele, nu asta era ideea). Garantat cuiva nu o sa-i convina lucrul acesta, si se va pune cap la 50fps, astfel incat sa fie on par, sa ruleze identic pe ambele. Si uite asa, vom avea un joc limitat doar pentru a nu supara un anumit producator. And that would suck.