Am butonat intens, iată câteva facts:
- Funcția auto HDR e game changer. Am băgat jocuri din generația veche precum Alan Wake, FF XIII, Forza Horizon 2 și Red Dead Redemption. Diferențele de culoare și claritate ale imaginii sunt substanțiale.
- Controller ul este super reușit, textura lui îmi place la nebunie, nu-mi vine să-l las jos! Oferă un grip foarte bun, trigger-ele, d-pad mult îmbunătățite, butonul de share în sfârșit, deși are baterii AA, acestea merg o veșnicie. Este compatibil și cu battery pack vechi de one. Ce nu am văzut în cutie este cablul de încărcare usb-c... poate nu am scotocit eu cât trebuie.
- jocurile de one neoptimizate, 360 și Xbox original instalate pe un HDD extern banal merg cu funcția quick resume. Se încarcă mult mai repede în meniuri și fast travel (aici cred ca și CPU are un merit).
- jocurile optimizate instalate obligatoriu pe SSD intern sunt un deliciu, am rejucat Forza Horizon 4 și Gears 5, se simte clar diferența față de One x...
- consola tace mâlc in toate circumstanțele și este semi călduță după câteva ore bune de joc.
- aspect premium al plasticului, build quality demn de un produs Apple, felul în care a venit ambalata consola sunt o surpriza plăcută.