Single post: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

1. #594 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    @Monky:

Cele 10 mufe pe care le-am folosit erau din acelea clasice care nu aveau suportul special transparent glisant de fire de care spui, erau varianta potrivita pentru mine.

Dupa ce am testat mai in detaliu, aveam pierderi de ~10% packetloss insa oarecum nu statea mufa bine intepenita in router. Cand o impingeam mai bine si faceam cumva sa stea cu presiune pe router, parea sa fie totul constant si cu 0% pierderi.

Ti-am urmat sfatul precedent si i-am sunat pe cei de internet, o firma de cartier.

A ajuns ieri la mine un domn foarte amabil insa era nou in firma, lucra doar de doua luni, a facut cateva teste pe laptop-ul lui si a spus ca este cablul de vina.

Mi-a spus ca este normal ca pe tester sa se aprinda doar trei sau patru leduri fiindca celelalte mufe sunt pentru Gigabit iar eu nu am asa ceva.

Au venit astazi si mi-au schimbat cablul. Cel care ajunge din Univers la stalp, este cablul vechi iar acolo au adaugat o cutie postala in care au pus un dispozitiv iar de acolo pana la mine in curte / casa au folosit un cablu CAT5E de aproximativ 20m.

Cablul nou este neizolat si este foarte subtire, cablul vechi era izolat, avea impamantare, doua straturi de plastic si mai era si sfintit.

Ei mi-au spus ca aveam acele pierderi fiindca era cablul vechi prea lung .

Am facut cateva teste insa in unele am 0% iar in altele am 1%, cam 50/50 este treaba.

Nu stiu ce sa fac, sa le mai dau un telefon sa le spun ca tot nu este perfect? Voi, cei cu internetul normal, daca faceti 10 teste de viteza in XOX, aveti la toate 10 pierderi de 0%?
    Attached Images Attached Images 111.jpg dsc_0208.jpg dsc_0205.jpg dsc_0207.jpg