Radem noi, dar nu m-ar surprinde ca Rusia sa arate asa in viitor. Asa cum erau rusii in evul mediu prin 1920 dupa rasturnarea monarhiei tariste si dupa revolutia bolsevica, in 1977 chiar erau destul de avansati tehnologic, fiind primii care au trimis sateliti, caini, astronauti in spatiu, primii care au trimis o sonda pe Marte, primii care au fotografiat fata ascunsa a Lunii, si primii care au construit o statie spatiala pe orbita Pamantului. Si au excelat si la rachete intercontinentale si au construt si cele mai mari bombe atomice.
Au fost campioni la cursa spatiala, dar cu mari costuri, de la epurari pana la populatia care murea de foame si traia in saracie si sub dictatura.
Sa vedem ce o sa se aleaga de Rusia dupa ce pleaca Putin de la putere. Au zacaminte de gaz cat pentru sute de ani, dar populatia e in scadere.
Mi-e mai mare teama de cel care va veni dupa Putin decat de insusi Putin. Sa nu vina dracu un alt Stalin.....



Pe secolul 21, principalii competitori vor fi companiile private din America si regimul comunist din China in ce priveste cursa spatiala si competitia tehnologica de la robotica pana la tehnologiile militare de tip laser sau drone. Deja e razboi rece intre cele doua superputeri de cand cu disputele din Pacific, razboiul tarifelor, Huawei si cursa crearii vaccinului anti-COVID.