Quote Originally Posted by Aliosa View Post
Mulți care se înghesuie sunt millenials care sunt la "scoala online" aka "gaming fără frontiere" si care de mici au fost bombardati cu reclame agresive si au fost învățați să își schimbe telefonul mobil anual.
E treaba fiecăruia ce face, dar eu care sunt nascut in anii 80 nu as da nici 1 leu in plus pe noua consola. Imi aduc aminte cand au rămas ambii părinți fără serviciu fiind concediați de la uzina si taiam pâinea pe din două, o ungeam cu Linco si cu magiun si mâncam.
Oricum o sa vedeti ca peste 1 an, nu o sa mai fie picior de userii care si au făcut cont nou aici ca sa isi cumpere PS5 sau Xbox Series X.
Foarte adevarat ce spui! Din toate punctele de vedere! Locuiesc in Spania si aici situatia este la fel. Preturile au ajuns departe rau pe wallapop, pe ebay, pe millanuncios! 1200, 1500, am vazut chiar si cu 2500 de euro!!
Problema este ca vor exista intotdeauna persoane care sa plateasca aceste preturi ametitoare, cand ai multi bani si iti doresti neaparat un produs (vezi cazul expus de userul Xander), esti dispus sa platesti pretul cerut de speculant, indiferent care este acela!
Un om normal, care munceste pe un salariu mai mic sau mai mare, nu cred sa faca acest gest.
Din punctul meu de vedere, problema a fost creata in primul rand de Sony, cara a ales sa lanseze consola in aceasta perioada, cu toate ca analistii le prezentasera toate posibilele probleme (productie, livrare, etc). Acum, Sony da vina pe aceasta pandemie. Au fost doar disperati sa nu le i-a Xbox fata cu lansarea lor, e clar!
De asemenea, un om normal nu are nicio sansa sa cumpere online o consola in aceste vremuri, avand in vedere ca speculantii se folosesc de boti, de programe speciale. Este imposibil sa le iei fata! Iar site-urile nu au niciun interes sa investeasca intr-un program bun care sa le protejeze servera-ele de astfel de practici. Doar vanzarile mergi si asa, nu? Ok, nicio problema, trecem si peste asta, ca nu avem incotro!
A pus cineva un clip al celor de la Cavaleria, in care nenea de acolo ii sustinea pe cei care folosesc astfel de practici! Pe bune?! Cum ar putea fi corect asa ceva? In fine, vorbim doar despre o consola si cred ca avem discernamantul sa gandim cum trebuie si sa asteptam pana se va rezolva problema cu stocurile.
Specula exista de sute de ani, nu a fost inventata acum! Sper doar sa nu ne intalnim cu ea decat in cazuri de genul si nu intr-o situatie in care am fi nevoiti sa cumparam un medicament vital pentru viata!